2023. szeptember 11-én a World Trade Center elleni merénylet évfordulójára emlékezve a Magyar Polgári Védelmi Szövetség a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület együttműködésében megújított honlappal köszönti az olvasóit.

Elindult az MPVSZ új honlapja. Megőrizve és kibővítve a korábbi weboldalra jellemző informatív jelleget, a modern köntösbe öltöztetett honlap egy egészen új szemléletet tükröz, melyen csaknem minden olyan információ megtalálható, amit a felhasználók kereshetnek. Az új honlap könnyen kezelhető és felhasználóbarát, továbbá rendkívül sokrétű. Már a nyitóoldalon megtalálhatók azok a tartalmak, melyek – a korábbi mérési eredmények alapján – a legkeresettebbek a honlaplátogatók körében. Ilyen a MTA általi besorolású Polgári Védelmi Szemle, a lakosság katasztrófavédelmi felkészítésével, vagy az eseményekkel kapcsolatos információk de helyet kapott a monitoring előrejelzési adatokat illetve a káreseményeket is bemutató információk.

A weboldal egyaránt kiszolgálja a Szövetség tevékenysége, valamint a rendkívüli események iránt érdeklődőket. Számos olyan tartalom került fel a honlapra, melyek létrehozásában együttműködés alakult ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel. Rengeteg anyag megjelenítéséhez a vármegyei polgári védelmi szövetségek is sok segítséget adtak. Az új interaktív felületek lehetőséget biztosítanak arra, hogy az oldal látogatói közvetlen kapcsolatba lépjenek a Szövetséggel. Újdonság a weboldalon az átláthatóság biztosítása és bemutatása, valamint a virtuális látogatások lehetősége.

Az új honlap elindult, de közel sem tekinthető véglegesnek, hiszen jellegéből és rendeltetéséből adódóan folyamatosan új funkciókkal fejlesztik majd és új tartalmakkal töltik meg. Mindehhez számítanak a látogatók észrevételeire és javaslataira.

A Szövetség vezetősége ezúton köszöni meg a RSOE elnökének és munkatársainak a rengeteg segítséget amit nyújtottak az új honlap fejlesztésében, kialakításában.