A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március elsején koszorúzással emlékezett meg a polgári védelem világnapjáról, valamint a korábbi katasztrófák áldozatairól.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg, de csak húsz évvel később, 1992-ben határoztak a polgári védelem világnapjának megtartásáról. Az akkori felhíváshoz Magyarország is csatlakozott.

Március elsején a Polgári Védelmi Nap alkalmából megtartott ünnepségen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nevében dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató, Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy, műveleti főigazgató-helyettes, dr. Mógor Judit tűzoltó vezérőrnagy, hatósági főigazgató-helyettes és Kecskeméti Dániel tűzoltó ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes helyezte ela kegyelet koszorúját a légoltalom és a polgári védelem hősi halottainak emlékhelyén.  

A polgári védelmi főfelügyelőség nevében dr. Bónyai Eszter tűzoltó ezredes, tervezési és védelmi igazgatási főosztályvezető és dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredes, veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezető koszorúzott. 

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség nevében koszorút helyezett el dr. habil Endrődi István nyugállományú tűzoltó ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke és dr. Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szakmai elnöke.

A megemlékezést az Il Silenzió zárta. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF

 

forrás: https://www.katasztrofavedelem.hu/29/hirek/281816/polgari-vedelmi-nap