1. szeptember 15-én került sor a 33 fős Kiskunfélegyházi Járás Móra Mentőcsoport újraminősítő gyakorlatára. A gyakorlat célja az önkéntes mentőcsoport felkészítése a földrengés és rendkívüli időjárás okozta helyzetek kezelésére, az ár-és belvízkárok elhárítására, a mentésben való részvételre, a hivatásos katasztrófavédelmi szervek támogatására. Az összetett mentési és védekezési gyakorlat során a Móra Mentőcsoport állománya a hivatásos egységekkel együttműködve végezte a kijelölt feladatokat

A gyakorlat terve szerint az elképzelt veszélyhelyzet egy 6,0-os erősségű, kiskunfélegyházi epicentrumú földrengés miatt következett be, amely rendkívül komoly károkat okozott a városban. Az elképzelt katasztrófahelyzetnek a kiskunfélegyházi Gábor Dénes Ipari Park régi honvédségi laktanyája adott élethű helyszínt. A riasztást követően a kutyás mentőegység a megrongálódott épületből több sérültet mentett ki. Az áldozatokat a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás diákok alakították, élethű sebekkel maszkírozva. A sérültek ellátását, elsősegélynyújtó helyre szállítását az önkéntes csapatok tagjai végezték. A szcenárió alapján feladat volt kidőlt fák eltávolítása, közutak megtisztítása és tűzoltás is. A nap zárófeladatát egy nyúlgát építése képezte az ár- és belvíz valamint a helyi vízkár elleni védekezés elsajátítása érdekében.

A Minősítő Bizottság elnöke Szabó Antal tű. alezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője és tagjai Marozsi András tű. alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Kis-Juhász Zsolt tű. alezredes, Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a látottak alapján a Móra Mentőcsoport munkáját eredményesnek,  sikeresnek minősítették.

A gyakorlatot a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség anyagiakban is támogatták. A Magyar Polgári Védelmi Szövetséget Kiskunfélegyházán Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy szakmai alelnök képviselte, aki a gyakorlat kapcsán szakmai látogatást is tett Kecskeméten Huszár Tibor tű. ezredes vármegyei igazgató úrnál, akivel áttekintették a megyei mentőcsapatok minősítő és újraminősítő gyakorlatainak közös támogatását.

a Magyar Polgári Védelmi Szövetség

elnöksége