Megújította együttműködését a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, amely új lehetőségeket biztosít mindkét szervezet számára a szakmai és tudományos területek bővítésében. Az együttműködés aláírására szeptember elsején került sor.

A közel egy évtizedes múlttal rendelkező együttműködési területek felülvizsgálatát követően az új jogszabályi környezettel harmonizálva a Magyar Polgári Védelmi Szövetség (továbbiakban MPVSZ) elnöke Dr. Endrődi István ny. tű. ezredes, valamint a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (továbbiakban: RSOE) elnöke Dobai Sándor 2023. szeptember 01-jén megújította együttműködését.

Az együttműködés legfontosabb célkitűzése hogy a szervezetek közös eredményekre törekszenek a magyar lakosság élet és vagyonbiztonságának, a nemzetgazdaság és a kritikus infrastruktúra elemek biztonságos működésének védelmében, az ifjúság nevelésében, illetve a lakosság tájékoztatásában, felkészítésében, valamint az önkéntes mentőszervezetek hatékony működésének támogatásában. Kiemelten kezeli az együttműködés a korszerű technikai-és infokommunikációs berendezések felhasználását a polgári védelem katasztrófavédelemmel kapcsolatos egyes feladatainak végrehajtásában, valamint az MPVSZ honlap fejlesztési munkáiban, valamint a szakmai és hagyományőrző rendezvényeken.

Az RSOE több éves szakirányú tapasztalatai alapján segíti az MPVSZ munkáját az európai uniós pályázatok előkészítésében, kidolgozásában és a projektek végrehajtásában, illetve kiértékelésében valamint az MPVSZ lehetőséget biztosít az általa működtetett és minősítő vizsgával rendelkező Mentő Beavatkozó Egységéhez való csatlakozásra.