Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban

2022. október 01.

Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban 2022. szeptember 29-én Bodroghalom településen árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlatra került sor a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség és Bodroghalom Község Önkormányzata szervezésében.

Részletek  „Biztonság Napja” rendezvény Sátoraljaújhelyen

2022. szeptember 25.

„Biztonság Napja” rendezvény Sátoraljaújhelyen Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetséggel közösen idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg a Biztonság Hete rendezvénysorozat keretében a „Biztonság Napját” a város főterén, melyen több rendvédelmi, rendészeti, társ-, és együttműködő szervezet is képviseltette magát.

Részletek  Elnökségi ülést tartott az MPVSZ

2022. szeptember 22.

Elnökségi ülést tartott az MPVSZ A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2022. szeptember 20-án megtartotta a Zsinór utcai székhelyén soros elnökségi ülését. Levezető elnök: Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, szakmai alelnök volt.

Részletek  Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség

2022. szeptember 08.

Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a DAREnet projekt hálózat keretében vett részt a katasztrófa felkészülést és válaszreagálás támogatását célul tűző PROFOUND projekt keretében megvalósult gyakorlaton, az értékelő csoport állományában augusztus 30-tól szeptember 03-ig. A több helyszínen zajlódó terepgyakorlatra Magyarországon, Szlovákiában és Romániában került sor.

Részletek  Az MPVSZ elnöksége a rendvédelmi napokon

2022. szeptember 01.

A szakmai bemutatók mellett színes művészeti programokkal immáron tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Kőbányai Rendvédelmi Napok augusztus 27-28 között, amelyen több mint ötven kiállító szervezet, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelmi Szakkollégiuma is részt vett. Az elnökség részéről Dr. Muhoray Árpád szakmai alelnök és Dr. Ambrusz József kommunikációs alelnök is részt vett.

Részletek  A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség nemzetközi nyári tábora Baján

2022. augusztus 02.

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség nemzetközi nyári tábora Baján Ez évben június 27-31 között szervezte meg a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség 5 ország ifjúsági csapatainak részvételével a „Barátság” nemzetközi nyári táborát Baján.

Részletek  Sikeres PhD doktori műhelyvita

2022. június 16.

Sikeres PhD doktori műhelyvita A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskolájában 2022. június 14-én került sor Priváczki-Juhászné Hajdú Zsuzsanna: A katasztrófavédelmi veszélyhelyzet kapcsán a földárja jelenség hatása a belvíz elleni védekezés irányítására című disszertáció tervezetének sikeres nyilvános PhD doktori műhelyvitájára.

Részletek  Mentési gyakorlat a „Hírös Városban”

2022. június 13.

Mentési gyakorlat a „Hírös Városban” A „Hírös Városban”, Kecskeméten a volt szovjet laktanyában 2022. június 11-én került sor a Híres Vakond Mentőcsoport 2022 évi ismétlő gyakorlatára és a Hírös Rescue Team nemzeti minősítő gyakorlatára a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával.

Részletek  Hírarchívum