Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak

2021. január 16.

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és Magyarországi Horvátok Szövetsége gyűjtést indított a horvátországi földrengés károsultjainak. A gyűjtés eredményességéről 2021. január 14-én tartottak sajtótájékoztatót a szervezők és a résztvevők.

Részletek  A MAGYAR POLGÁRI VÉDELMI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET 10 éves jubileumi megemlékezése

2021. január 14.

A MAGYAR POLGÁRI VÉDELMI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET 10 éves jubileumi megemlékezése

Részletek  Újabb sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával

2020. december 12.

Újabb sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával Október 17-én, Mélykúton tartotta a jánoshalmai járásban alakult Felső-Bácskai Járási Önkéntes Mentőcsoport éves szintentartó gyakorlatát.

Részletek  Önkéntes segítség tűzesetet követően

2020. december 12.

Önkéntes segítség tűzesetet követően  Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóház tetőszerkezete december 4-én Kiskunhalason. A lakhatás elemi feltételeinek megsegítésében a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport számos tagja is részt vállalt.

Részletek  Segítség a járvány idején

2020. november 20.

Segítség a járvány idején Két ózongenerátor érkezett a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség jóvoltából a Baptista Szeretetszolgálat kecskeméti irodájába november 17-én, amelyek a vírusmentes munkakörnyezet megteremtésében segítik az étkeztetést végző szervezetet.

Részletek  Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata

2020. november 09.

Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata A kiskunmajsai járásban 2013-ban alakult meg az önkéntesekből álló járási mentőcsoport. A területre jellemző veszélyeztető hatások, jellemzően a belvíz és a rendkívüli időjárási veszélyhelyzetek elleni fellépés képességével rendelkeznek. A mentőcsoport október 30-án tartotta meg az éves szinten tartó gyakorlatát, hiszen a nemzeti minősítést korábban már megszerezte.

Részletek  Sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával

2020. október 16.

Sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával A Kiskunhalasi Önkéntes Járási Mentőcsoport október 10-én szintentartó gyakorlaton bizonyította képességeit. A gyakorlat fő célkitűzése közé tartozott az eddig elsajátított mentési módszerek alkalmazása továbbá az új technikai eszközök alkalmazásba vétele volt.

Részletek  Megemlékezés a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjáról

2020. október 12.

Megemlékezés a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjáról A tudománynapi ünnepség keretében a Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezett a Magyar Polgári Védelmi Szövetség, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesülete, az MHTT Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztály, együttműködve a Katasztrófavédelem Központi Múzeummal. Az október 13-ai ünnepnap legfontosabb üzenete, hogy segítse a katasztrófacsökkentést, katasztrófa-megelőzést és felkészültséget is magában foglaló globális kultúra kialakulását.

Részletek  Hírarchívum