Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Sikeres PhD doktori műhelyvita

2022. június 16.

Sikeres PhD doktori műhelyvita A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Műszaki Doktori Iskolájában 2022. június 14-én került sor Priváczki-Juhászné Hajdú Zsuzsanna: A katasztrófavédelmi veszélyhelyzet kapcsán a földárja jelenség hatása a belvíz elleni védekezés irányítására című disszertáció tervezetének sikeres nyilvános PhD doktori műhelyvitájára.

Részletek  Mentési gyakorlat a „Hírös Városban”

2022. június 13.

Mentési gyakorlat a „Hírös Városban” A „Hírös Városban”, Kecskeméten a volt szovjet laktanyában 2022. június 11-én került sor a Híres Vakond Mentőcsoport 2022 évi ismétlő gyakorlatára és a Hírös Rescue Team nemzeti minősítő gyakorlatára a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával.

Részletek  Tudományos ülés a Magyar Tudományos Akadémián

2022. június 10.

Tudományos ülés a Magyar Tudományos Akadémián A Magyar Tudományos Akadémia Székházának Nagytermében 2022. június 9-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia Környezet és Egészség Bizottsága, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület (MKE) és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség (MPVSZ) által „A természeti katasztrófáktól az emberi mikró szennyezés okozta lappangó veszélyekig” címmel szervezett tudományos ülésre.

Részletek  Elismerések a Magyar Hadtudományi Társaság küldöttgyűlésén

2022. június 02.

Elismerések a Magyar Hadtudományi Társaság küldöttgyűlésén

Részletek  Sikeres újraminősítő gyakorlat Kalocsán

2022. május 31.

Sikeres újraminősítő gyakorlat Kalocsán 2022. május 27-28-án került sor Kalocsán a kalocsai járási Wesselényi Önkéntes Mentőcsoport újraminősítési gyakorlatára Kalocsa-Meszes Dunaparton.

Részletek  Megtartotta éves Küldöttgyűlését az MPVSZ

2022. május 13.

Megtartotta éves Küldöttgyűlését az MPVSZ A Magyar Polgári Védelmi Szövetség az Alapszabályában foglaltaknak megfelelően 2022-ben is megtartotta az Országos Küldöttgyűlését, melyen értékelte az előző 2021-es évben végzett tevékenységet és kitűzte, elfogadta a jelen naptári év feladatait.

Részletek  Nemzeti Tűzoltó Emlékhely avatása a Fiumei Úti Sírkertben

2022. május 08.

Nemzeti Tűzoltó Emlékhely avatása a Fiumei Úti Sírkertben A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Nemzeti Örökség Intézete szervezésében, a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség, és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával Nemzeti Tűzoltó Emlékhely avatására került sor 2022. május 07-én a Fiúmei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 38/1-es parcellájában.

Részletek  Rangos elismerések a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és tagjai számára

2022. május 03.

Rangos elismerések a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és tagjai számára A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon május 2-án 13 órakor került megrendezésre a katasztrófavédelem központi tűzoltónapi ünnepsége. A rendezvényen kerültek átadásra azok a polgári védelmi szakterületi elismerések is, melyeket a március elején még fennálló Covid járványhelyzet nem tett lehetővé a Polgári Védelem Világnapja időszakában. Így a mostani tűzoltónapi ünnepségen miniszteri és főigazgatói elismeréseket, valamint előléptetésről szóló dokumentumot vehettek át az arra érdemesek.

Részletek  Hírarchívum