Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Képességfejlesztés a Petőfi Mentőcsoportnál

2020. július 29.

Képességfejlesztés a Petőfi Mentőcsoportnál A kárhelyszíni kommunikáció javítására fejlesztett mozgatható bázisállomást kapott a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség adományából a megyei Petőfi Mentőcsoport logisztikai komponense. A kézi rádiók zavartalan összeköttetésének javítására fejlesztett eszközrendszer jól használható műszaki megoldást jelent a kárhelyszíni kommunikáció javítására.

Részletek  Megjelent a DAREnet projekt különszám

2020. július 20.

Megjelent a DAREnet projekt különszám A Magyar Polgári Védelmi Szövetség részvételével már évek óta zajló DAnube river region Resilience Exhange network, (a Duna folyó régió ellenálló képesség tudásanyag-csere), röviden DAREnet EU-s Projekt az Európai Unió Duna folyó régiójában különböző tudományágakban támogatja az árvízvédekezésben résztvevő szervezeteket és szakembereket, hogy elmélyítsék, bővítsék kutatási, fejlesztési és innovációs együttműködésüket.

Részletek  Megemlékezés az elhunyt Dr. Pataky Iván születésének 90. évfordulójára

2020. július 19.

Megemlékezés az elhunyt Dr. Pataky Iván születésének 90. évfordulójára Dr. Pataky Iván születésének 90. évfordulójára emlékeztek a Magyar Polgári Védelmi Szövetség (MPVSZ) tagjai és meghívott vendégei a XIII. kerület Zsinór utca 12. számú épületében. A családias hangulatú, hagyományőrző rendezvényre július 16-án került sor.

Részletek  Országos elnökségi ülés prioritásokkal

2020. június 19.

Országos elnökségi ülés prioritásokkal 2020. június 17-én 10.00-kor került sor az MPVSZ Operatív Elnökségi ülésére a szervezet Zsinór utcai tanácstermében. Napirendre került a Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2019. évi számviteli beszámolójának szöveges kiegészítése és közhasznúsági mellékletei, a Felügyelő Bizottság jelentése a működésről, de terítékre kerültek a 2020.évi főbb feladatok is. Az elnökségi ülés a korona vírussal összefüggő szabályozásokban foglaltak figyelembevételével került összehívásra.

Részletek  Új eszközökkel a veszélyhelyzetben

2020. május 22.

Új eszközökkel a veszélyhelyzetben A koronavírus okozta veszélyhelyzet új feladatot, egyben új lehetőséget is adott a megyei polgári védelmi szövetségeknek és az önkéntes tűzoltó egyesületeknek az együttműködés szélesítésében. Ennek kiemelt példája volt a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapcsolata a veszélyhelyzet feladataiban.

Részletek  Segítettünk a veszélyhelyzet idején

2020. április 09.

Segítettünk a veszélyhelyzet idején Magyarország Kormánya 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett hazánk egész területére. A pandémia okozta különleges jogrendben az önkormányzatok által végrehajtandó élet és vagyonvédelem komoly kihívás elé állította a településeket, ahol a polgármester, mint első számú védelemvezető irányítja a településen folyó védelmi tevekénységet, amelyet a Magyar Polgári Védelmi Szövetség tagszervezetein keresztül támogatni tudta.

Részletek  MPVSZ elnökének 1. sz. körlevele a koronavírus megelőzésével kapcsolatban

2020. március 14.

MPVSZ elnökének 1. sz. körlevele a koronavírus megelőzésével kapcsolatban

Részletek  MPVSZ ELNÖKÉNEK TÁJÉKOZTATÁSA A 2020. ÉVI ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI IFJÚSÁGI VERSENY ELHALASZTÁSÁRÓL

2020. március 13.

MPVSZ ELNÖKÉNEK TÁJÉKOZTATÁSA A 2020. ÉVI ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI IFJÚSÁGI VERSENY ELHALASZTÁSÁRÓL

Részletek  Hírarchívum