Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

MEGHÍVÓ országos küldöttgyűlésre 2021

2021. július 22.

MEGHÍVÓ országos küldöttgyűlésre 2021 A Magyar Polgári Védelmi Szövetség az Alapszabályában foglaltaknak megfelelően 2021-ben is megtartja az Országos Küldöttgyűlését, melyen értékeli az előző 2020-as évben végzett tevékenységet és kitűzi, elfogadja a jelen naptári év feladatait, illetve kezdeményezi az esedékes tisztújítást.

Részletek  Mentőszervezetek segítettek a bajban

2021. július 15.

Mentőszervezetek segítettek a bajban Június 9-én esti órákban az ormánsági Sellyét és a környező települések épületeit pusztító jégesővel kísért vihar tarolta le. Több száz ingatlan mellett mezőgazdasági károk is keletkeztek. A károk felszámolásában országosan több önkéntes mentőszervezet mellett a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport is részt vett.

Részletek  Tanárként is szakértelemmel

2021. július 03.

Tanárként is szakértelemmel A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara július másodikán tartotta diplomaosztó ünnepségét a Ludovika Arénában, ahol a karhoz tartozó Katasztrófavédelmi Intézet százhuszonnégy hallgatója is átvehette az egyetemi tanulmányait lezáró dokumentumot. Az ünnepség keretében Dr. Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, a MPVSZ elnökségének tagja magasszintű elismerésben részesült.

Részletek  Elnökségi ülés sokrétű feladatokkal

2021. június 17.

Elnökségi ülés sokrétű feladatokkal 2021. június 16-án 12.00-kor került sor az MPVSZ Elnökségi Ülésére, amelyen az időszerű feladatok és a Küldöttgyűlés előkészítése érdekében szükséges lépések kerültek terítékre. Az Operatív Elnökség tagjain kívül az ülésre hivatalos volt az MPVSZ Felügyelő Bizottsága, valamin a Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke is.

Részletek  Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet

2021. május 14.

Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet Május 8-án komplex, évenkénti készségfejlesztő gyakorlaton vettek részt a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet tagjai, amely során a tavalyi évben kapott VW Amarok erdőtüzes gépjárművek és felszerelésük gyakorlati próbái is megtörténtek. A kiskunhalasi, kiskunmajsai és tompai önkéntesekből álló szervezet hét évvel ezelőtt alakult meg és több alkalommal éles helyzetben is bizonyították rátermettségüket.

Részletek  Katasztrófavédelem szakos hallgatók az Országos Tudományos Diákköri Konferencián

2021. április 26.

Katasztrófavédelem szakos hallgatók az Országos Tudományos Diákköri Konferencián A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karán tartották április 19-23. között a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi szekcióját. Az online keretek között megtartott programot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara szervezte, a rendezvényre százötvenhárom versenyző nevezett, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is. A beérkezett pályázatokat egy független zsűri bírálta és értékelte.

Részletek  Gyászjelentés

2021. április 14.

Gyászjelentés

Részletek  Elhunyt egy jó ember!

2021. március 31.

Elhunyt egy jó ember! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Petró Tibor nyugállományú polgári védelmi alezredes 2021. március 30-án, 51 évesen elhunyt.

Részletek  Hírarchívum