Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Elnökségi szakmai látogatás a BM OKF főigazgatójánál

2022. január 08.

Elnökségi szakmai látogatás a BM OKF főigazgatójánál Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója január 7-én hivatalában fogadta a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnökét, Dr. habil. Endrődi István ny. tű. ezredest, valamint szakmai alelnökét, Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagyot. A szakmai látogatás alapját a tavalyi év feladatainak értékelése képezte, azon elhangzott, hogy a közös munka során az MPVSZ a BM OKF stratégiai szövetségesének tekinti magát és együttműködik a Magyar Tűzoltó Szövetséggel is.

Részletek  Katasztrófa- és polgári védelmi előadás a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikumban

2022. január 05.

Katasztrófa- és polgári védelmi előadás a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikumban A Nagykanizsai SzC Zsigmondy Vilmos Technikumban 2021/22-es tanév első félévének végén a rendészet és közszolgálat ágazaton tanuló diákok számára orientációs Pályaválasztási nyílt nap került megtartásra, melyen a rendőrség és a katasztrófavédelem mutatkozott be.

Részletek  Boldog Karácsonyt!

2021. december 26.

Boldog Karácsonyt!

Részletek  Kihelyezett elnökségi ülés határozott célokkal

2021. december 13.

Kihelyezett elnökségi ülés határozott célokkal 2021. december 09-én 11.00 órakor kor került sor az MPVSZ Elnökségi Ülésére, amelyen az időszerű feladatok és szükséges lépések kerültek terítékre kiemelten a DAREnet Projekt Hálózati ülésének napirendjére, de megújításra került a Polgári Védelmi Szemle Szerkesztőbizottsága is.

Részletek  PhD doktorok avatása a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2021. december 02.

PhD doktorok avatása a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2021. december 1-én tartotta ünnepi ülését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusa, melyen doktorrá avatták a Katonai Műszaki Doktori Iskolában az elmúlt időszakban doktori disszertációjukat eredményesen megvédő doktoranduszokat, közöttük az MPVSZ munkájában is aktívan tevékenykedő, vagy azt támogató, a katasztrófavédelem állományában szolgálatot teljesítő főtiszteket is.

Részletek  Sikeres nemzeti minősítést szerzett a Magyar Polgári Védelmi Szövetség mentő- beavatkozó egysége

2021. november 26.

Sikeres nemzeti minősítést szerzett a Magyar Polgári Védelmi Szövetség mentő- beavatkozó egysége A Magyar Polgári Védelmi Szövetség mentő-beavatkozó egysége a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinációjával, a Budapest Önkéntes Mentőszervezettel közös gyakorlaton 2021. november 12 és 14 között végrehajtotta a Nemzeti Minősítő Gyakorlatot és minősítést szerzett vezetés-irányítás, valamint logisztikai szakterületekre.

Részletek  Sikeres Nemzeti Minősítő Gyakorlat Bánokszentgyörgy és Molnári településeken

2021. november 24.

Sikeres Nemzeti Minősítő Gyakorlat Bánokszentgyörgy és Molnári településeken Az elmúlt hétvégén került levezetésre a Zala Mentőcsoport és a Mura járási Mentőcsoport rendszerben tartó-, valamint a Bánokszentgyörgye és Molnári települési önkéntes mentőcsoportok nemzeti újra minősítő gyakorlata a Zala Megye Polgári Védelmi Szövetsége és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásával.

Részletek  Önkéntes mentőcsoport gyakorlat Kiskőrösön

2021. november 17.

Önkéntes mentőcsoport gyakorlat Kiskőrösön A Kiskőrös Járási Mentőcsoport 2013-ban 27 fővel alakult meg az akasztói, kiskőrösi, keceli és soltvadkerti önkéntes tűzoltó egyesület tagjaira, valamint a kiskőrösi önkormányzat és járási hivatal dolgozóira alapozva. A csoport 2014-ben rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlaton vett részt, 2019-ben újraminősítette magát, mely alapján önálló beavatkozó minősítést szerzett alapvető vízkár és viharkár felszámolására.

Részletek  Hírarchívum