Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Hírek

Megemlékezés a Légoltalmi Liga megalapításának 85. évfordulójáról az MPVSZ évzáró elnökségi ülésén

2022. december 20.

Megemlékezés a Légoltalmi Liga megalapításának 85. évfordulójáról az MPVSZ évzáró elnökségi ülésén A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2022. december 19-én tartotta a Zsinór utcai székhelyén soros, egyben év végi elnökségi ülését, ennek keretében emlékeztek meg a Magyar Polgári Védelem jogelődjének, a Légoltalmi Liga megalakításának 85. évfordulójáról. Az ülés levezető elnöke Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, szakmai alelnök volt.

Részletek  Köszönetnyilvánítás

2022. december 12.

Köszönetnyilvánítás A közönségszavazatok alapján 2022. évben a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség részesült „Az Év Civil Nagy Rendezvénye Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” elnevezésű díjban.

Részletek  Megemlékezés a Légoltalmi Liga megalakulásáról Zemplénben

2022. december 06.

Megemlékezés a Légoltalmi Liga megalakulásáról Zemplénben Zemplénben is megemlékeztünk a 85 éve megalakult Légoltalmi Ligáról. Szövetségünk kiemelt figyelmet fordít a hagyományok ápolására, különös tekintettel a polgári védelmi és honvédelmi hagyományokra.

Részletek  Különdíj a kiemelkedő tudományos diákköri eredményért

2022. november 23.

Különdíj a kiemelkedő tudományos diákköri eredményért A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán idén ősszel is megrendezték az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek hét tagozatában összesen ötven pályaművet mutattak be a hallgatók, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet tanulói.

Részletek  Hagyományteremtő Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából

2022. november 12.

Hagyományteremtő Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából Több mint száz résztvevő követte figyelemmel a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretin belül megtartott, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából második alkalomból megrendezett Nemzetközi Tudományos Konferenciát. A nemzetközi konferencia több társadalmi szervezet bevonásával került lebonyolításra a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Dísztermében 2022. november 10-én.

Részletek  Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából

2022. október 24.

Nemzetközi Tudományos Konferencia a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából A tavalyi évhez hasonlóan immár hagyományosan több szervezet bevonásával kerül megrendezésre a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett Nemzetközi Tudományos Konferencia 2022. november 10-én a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus területén.

Részletek  A Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoport nemzeti újraminősítő gyakorlata

2022. október 17.

A Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoport nemzeti újraminősítő gyakorlata 2022. október 14-15-én Hartán került sor a 2012-ben alakult és korábban nemzeti minősítést szerzett területi rendeltetésű Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoport újraminősítő gyakorlatára. A tizenhárom önálló szervezeti egységből létrehozott mentőcsapat kétnapos gyakorlatán a különböző foglalkozások, gyakorlások a kárhelyszínnek kijelölt, a Harta önkormányzathoz tartozó Duna partszakaszon kerültek végrehajtásra.

Részletek  Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban

2022. október 01.

Árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlat Bodroghalomban 2022. szeptember 29-én Bodroghalom településen árvízvédelmi rendszerbeállító gyakorlatra került sor a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség és Bodroghalom Község Önkormányzata szervezésében.

Részletek  Hírarchívum