Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Új tagot választott a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa

2018. szeptember 17.

Új tagot választott a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2018. szeptember 03-ai nappal megbízta Dr. habil. Endrődi István tű. ezredest, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnökét, egyben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet Műveleti Tanszék tanszékvezetőjét a BM Országos Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa tagsági teendőinek ellátásával.

Részletek  Sikeresen pályázott a Magyar Polgári Védelmi Szövetség

2018. szeptember 17.

Sikeresen pályázott a Magyar Polgári Védelmi Szövetség A korábbi évekhez hasonlóan a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idén is kiírta azt a pályázatot, ami az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó technikai eszközök, működési költségek finanszírozására, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújtott lehetőséget a központi költségvetésből.

Részletek  Safety Tour 2018

2018. június 27.

Safety Tour 2018 A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 19 éves múltra visszatekintő biztonsági diákolimpiája általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

Részletek  Titkok az óvóhely mélyén

2018. június 27.

Titkok az óvóhely mélyén Hiába monumentális méretű, mégis szinte észrevétlenül bújik meg a szolnoki vasútállomás központjában az egykori légoltalmi óvóhely. A két és fél méter vastag vasbeton falak megannyi érdekességet rejtenek.

Részletek  A vízügyi biztonságról tárgyalt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület

2018. június 22.

A vízügyi biztonságról tárgyalt a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület A hazánk katasztrófakockázat-kezelési képességeit összefoglaló értékelés tartalmával szorosan összefüggő szakmai kérdések is terítékre kerültek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Tanácsadó Testületének a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnökségével közösen megtartott soros ülésén. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) meghívása nyomán megrendezett, kihelyezett tanácskozásra az Országos Műszaki Irányító Törzsben került sor.

Részletek  Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata

2018. június 12.

Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata

Részletek  Gyakorlatozott a Felső-Bácskai Önkéntes Mentőcsoport

2018. június 12.

Gyakorlatozott a Felső-Bácskai Önkéntes Mentőcsoport Szinten tartó gyakorlatot tartott Mélykúton 2018. május 26-án a Jánoshalmi járásban működő 20 fős Felső-Bácskai Önkéntes Mentőcsoport (FBÖMCS). Fő cél a vihar okozta károk felszámolásban való közreműködés ismereteinek elmélyítése volt.

Részletek  A bombázás áldozataira emlékeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. június 12.

A bombázás áldozataira emlékeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében  A második világháborúban az akkor stratégiai fontosságú vasúti csomópont miatt nagy erejű légitámadás érte Szolnokot 1944. június 2-án. Az áldozatokra és az akkori történésekre emlékezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség a társzervekkel együtt június 1-én.

Részletek