Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Ünnepi megemlékezés a Zempléni Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében

2023. március 09. 18:29

A rendezvény kezdetén a vendégek köszöntésére került sor, külön kiemelve Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely Város Polgármesterét, Szebeni Endre Pálháza Város Polgármesterét, Durgó Tamás alezredest, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokát. Kiemelésre került Leskó György a Magyar Polgári Védelmi Szövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke, valamint Kovács Sándor tűzoltó ezredes, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, illetve az egyéb társ- és rendvédelmi szervek, oktatási intézmények vezetői, képviselői.

Az ünnepség nyitányaként a sátoraljaújhelyi Hangásznégyes zenekar műsorát hallhatták a jelenlévők, melyet a Lavotta János Alapfokú Művészeti Iskola tanárai adtak elő. A zenekar műsora után Dr. Hörcsik Richárd Abaúj-Zemplén országgyűlési képviselőjének ünnepi beszéde került felolvasásra. Ezt követően Leskó György a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöksége nevében köszöntötte a megjelenteket. Ünnepi megemlékező beszédet mondott Kiss István nyugállományú polgári védelmi alezredes, aki ismertette a Polgári Védelem múltját és jelenét.

Ezt követően az együttműködési megállapodások aláírására került sor egyrészről a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a Zempléni Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség között, melynek célja a honvédelmi nevelés és oktatás, az utánpótlás nevelés és hagyományőrzés területén végzett tevékenységünk kiszélesítése. Másrészről együttműködési megállapodás került aláírásra a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Zempléni Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség között, melynek célja a tűzoltási, műszaki mentési tevékenység, valamint a tűzmegelőzés, az ifjúságnevelés és hagyományőrző tevékenység területén végzett tevékenységünk kiszélesítése.

Az együttműködési megállapodások aláírását követően a Sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsorát tekinthették meg a jelenlévők. A tanulók színvonalas műsora után került sor a szövetség szakmai tevékenységének önzetlen támogatásáért és segítéséért járó elismerő oklevelek átadására.

A rendezvény zárásaként a Térségi Szövetség köszönetét fejezte ki a Hangásznégyes zenekarnak, az ünnepi műsort adó Sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola tanulóinak és felkészítő tanárainak - Kardos Krisztinának és Timkóné Szabó Eszternek -, valamint a rendezvénynek helyszínt adó Petőfi Irodalmi Múzeum Kazinczy Ferenc Múzeuma vezetőjének Ringer István igazgatónak.

Az ünnepséget követően a múzeum emeleti szintjén egy szerény állófogadásra került sor, melyen pohárköszöntőt mondott Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely Város Polgármestere és Kovács Sándor tűzoltó ezredes, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Vissza

Ezt a hírt eddig 44 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Ünnepi megemlékezés a Zempléni Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében Ünnepi megemlékezés a Zempléni Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében Ünnepi megemlékezés a Zempléni Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében More images More images

Hírarchívum