Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

„Biztonság Napja” rendezvény Sátoraljaújhelyen

2022. szeptember 25. 10:25

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetséggel közösen idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg a Biztonság Hete rendezvénysorozat keretében a „Biztonság Napját” a város főterén, melyen több rendvédelmi, rendészeti, társ-, és együttműködő szervezet is képviseltette magát.

A rendezvényt szirénaszó nyitotta meg, majd Meggyesi Benjamin a Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola Jókai Mór Tagintézménye tanulójának „Egy tűzoltó élete” című versét Fehérvári Szabolcs adta elő.

Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely város polgármestere nyitóbeszédében köszöntötte a közreműködőket és megjelenteket, valamint kiemelte az együttműködés fontosságát és azt a sokszínű munkát, amelyet a rendőrség, a mentők, a katasztrófavédelem, a honvédség végez a hétköznapokban.  Ezt követően Kovács Sándor tűzoltó ezredes, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Nagy Géza őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezetője köszöntötte a megjelenteket.

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség részéről statikus bemutatóra került sor, valamint lézer-lövészetet is kipróbálhatták a rendezvényre kilátogatók. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrában tűzmegelőzési kiállítás volt látható, valamint a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság műszaki mentő szerét és az azon elhelyezett felszereléseket láthatták az érdeklődők. A Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Rendőr-Főkapitányság, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság valamint a Sátoraljaújhelyi Polgárőr Egyesület bűn-és baleset-megelőzési bemutatót is tartott. A Honvédelmi Minisztérium Zrínyi Nonprofit Kft., és a 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda közreműködésével honvédelmi bemutatóra is sor került.

A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási bemutatót tartott, de a fűtési szezon közeledtével a rendezvényre kilátogatók hasznos tanácsokat kaphattak a Katasztrófavédelem kéményseprő szolgálatának munkatársaitól.

„Merj menteni!” címmel elsősegély-nyújtási ismereteket mutattak be a Sátoraljaújhelyi Mentőállomás, a Magyar Vöröskereszt Zemplén Területi Szervezetének munkatársai és a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói. A sátorban ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre is lehetősége nyílt a látogatóknak.

A rendezvény zárásaképp pedig a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön munkatársai “HSMA Erős Emberek” címmel tartottak bemutatót a város főterén.

Vissza

Ezt a hírt eddig 119 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

More images More images

Hírarchívum