Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség

2022. szeptember 08. 11:21

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a DAREnet projekt hálózat keretében vett részt a katasztrófa felkészülést és válaszreagálás támogatását célul tűző PROFOUND projekt keretében megvalósult gyakorlaton, az értékelő csoport állományában augusztus 30-tól szeptember 03-ig. A több helyszínen zajlódó terepgyakorlatra Magyarországon, Szlovákiában és Romániában került sor.

Nemzetközi katasztrófa válaszadási terepgyakorlat Szatmárnémetiben (Románia) kezdődött majd két helyszínen Vásárosnaményban (Magyarország) Szilason (Szlovákia) folytatódott. A gyakorlat egyik fő helyszíne volt a Dunaújvárosi Szalki-sziget, ahol hat országból 18 beavatkozó egység, mintegy 400 önkéntese vett részt egy árvízi védekezést szimuláló rendezvényen.

A nemzetközi gyakorlat célja volt, hogy a Duna régió ár-belvíz és helyi vízkár veszélyeztetettség által érintett területeken várható védekezési és mentési tevékenységek magas szintű végrehajtására felkészülhessenek az önkéntes mentőszervezetek, erősítve a határmenti és nemzetközi szintű együttműködést, közös alkalmazást.

A határon átnyúló és regionális szintű együttműködés, az önkéntes erők és eszközök megosztása a közös felkészülés, az alkalmazás, a káresemények számának és intenzitásának növekedésével egyre nagyobb jelentőségre tesz szert.

Dr. Endrődi István az MPVSZ országos elnöke elmondta, hogy a hivatásos és önkéntes szereplők közös felkészülési tevékenységeinek támogatása, a regionális gyakorlatok, a közös képzések a jövőben is fontos célkitűzések lesznek.

Vissza

Ezt a hírt eddig 106 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Nemzetközi gyakorlaton vett részt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség More images More images

Hírarchívum