Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Tudományos ülés a Magyar Tudományos Akadémián

2022. június 10. 15:32

A Magyar Tudományos Akadémia Székházának Nagytermében 2022. június 9-én került sor a Magyar Tudományos Akadémia Környezet és Egészség Bizottsága, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület (MKE) és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség (MPVSZ) által „A természeti katasztrófáktól az emberi mikró szennyezés okozta lappangó veszélyekig” címmel szervezett tudományos ülésre.

Megtisztelő számunkra, hogy e rangos rendezvényen az NKE RTK Katasztrófavédelmi Intézetének egyetemi oktatója Dr. Teknős László tűzoltó százados, adjunktus úr is előadást tartott. A Magyar Tudományos Akadémia Környezet és Egészség Osztályközi Állandó Bizottsága által meghirdetett témához szorosan kapcsolódott és nagy sikert aratott a százados úr „A természeti katasztrófák növekvő tendenciáinak elemzése, és katasztrófavédelmi aspektusai” című előadása. Teknős László egyetemi oktatói tevékenysége mellett több társadalmi tudományos szervezet tagja, így az MKE az MPVSZ és a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztály tudományszervező munkáját is segíti.

A tudományos ülés levezető elnöke Prof. Poór Gyula egyetemi tanár, az ORFI főigazgatója, akadémikus úr volt. Érdekes előadásokat tartott még Prof. Petrányi Győző akadémikus úr az MKE elnöke múltunk egyes környezeti eseményeinek hatásáról az emberiség életkörülményeire, Pirger Zsolt PhD úr a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatócsoport vezetője a Balatonból és vízgyűjtő területéről kimutatható humán eredetű gyógyszermaradványok élettani hatásáról, és Dr. Pándics Tamás úr a Semmelweis Egyetem Közegészségtudományi Tanszék tanszékvezetője a környezeti eredetű betegségteher kezelésében a nano, mikró és makró szennyezőkről.

A konferencia megszervezésében az NKE RTK KVI részéről Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, címzetes egyetemi tanár végzett elkötelezett munkát.

Vissza

Ezt a hírt eddig 98 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Tudományos ülés a Magyar Tudományos Akadémián Tudományos ülés a Magyar Tudományos Akadémián Tudományos ülés a Magyar Tudományos Akadémián More images More images

Hírarchívum