Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Rangos elismerések a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és tagjai számára

2022. május 03. 16:35

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon május 2-án 13 órakor került megrendezésre a katasztrófavédelem központi tűzoltónapi ünnepsége. A rendezvényen kerültek átadásra azok a polgári védelmi szakterületi elismerések is, melyeket a március elején még fennálló Covid járványhelyzet nem tett lehetővé a Polgári Védelem Világnapja időszakában. Így a mostani tűzoltónapi ünnepségen miniszteri és főigazgatói elismeréseket, valamint előléptetésről szóló dokumentumot vehettek át az arra érdemesek.

A BM OKF épületében megtartott ünnepségen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, műveleti, hatósági és gazdasági helyettesei, illetve a szakmai szervezetek vezetői. A Himnusz elhangzását követően Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő mondott ünnepi beszédet. Az ezredes kitért arra, hogy a világjárvány mára a mindennapok szerves részévé vált, a szomszédos országban dúló háború pedig újabb terheket ró mindenkire, civilekre és a lakosság védelmét ellátókra egyaránt.

A köszöntő után a rendezvény résztvevői meghallgatták a Katasztrófavédelem Központi Zenekara ünnepi műsorát, amelyben Barsvári József Magyar tűzoltók indulója, Johannes Brahms VI. Magyar tánca és Ted Huggens Largo alla Barocco-ja szerepelt.

Az ünnepség további részében az országos katasztrófavédelmi főigazgató a tűzoltóság, illetve utólagosan a polgári védelem napja alkalmából miniszteri, főigazgatói elismeréseket, előléptetéseket adott át. A rendezvény a Szózat hangjaival ért véget. 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a szövetség részére ajándéktárgyat adományozott, amelyet Dr. habil. Endrődi István nyugállományú tűzoltó ezredes, az MPVSZ országos elnöke, és Dr. Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy, szakmai alelnök vett át.

A belügyminiszter életútja elismeréseként előléptette nyugállományú tűzoltó ezredessé Tatár Pál nyugállományú polgári védelmi alezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság volt igazgatóhelyettesét, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökét.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató a katasztrófavédelem munkájának támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként emléktárgyat adományozott:

-Kemény József nyugállományú polgári védelmi ezredesnek, volt Zala megyei polgári védelmi parancsnoknak, a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökének, 

-Leskó György nyugállományú polgári védelmi alezredesnek, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség nemzetközi elnökhelyettesének.

MPVSZ elnöksége

Vissza

Ezt a hírt eddig 121 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Rangos elismerések a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és tagjai számára Rangos elismerések a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és tagjai számára Rangos elismerések a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és tagjai számára

Hírarchívum