Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Példás összefogással találták meg a kisfiút

2022. április 05. 21:20

Hivatásosok és önkéntesek, valamint civilek keresték azt a kisfiút, akit Tázlár külterületén, egy erdős területen veszítettek szem elől. A több mint hetven fő példás és gyors összefogása meghozta az eredményét, még a sötétedés előtt megtalálták a gyermeket, aki örömmel bújt oda szüleihez. A kutatásban részt vett több Járási Mentőcsoport is.

2022. március 10-én délután érkezett a bejelentés, amelyben egy gyermek kereséséhez kértek segítséget, akit Tázlár külterületén lévő erdős területen, kirándulás közben veszítettek szem elől. A gyermek megtalálására rövid időn belül példás összefogás valósult meg. A soltvadkerti önkormányzati, a soltvadkerti, az akasztói és a kiskőrösi önkéntes tűzoltókat, valamint Kiskunhalasról a Tüzes Kunok Önkéntes Járási Mentőcsoport, a Kiskőrös Járási Mentőcsoport, a Kiskunmajsa Járási Mentőcsoport és a Dél-Magyarországi Tűzoltó és Technikai Mentő Egyesület tagjait riasztották. A Mancs Egyesület keresőkutyákkal segített, a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület, a Budapest Önkéntes Mentőszervezet, a Lőrinc Kertváros Polgárőr Csoport is rövid időn belül a helyszínre érkezett.

A  rendőrség két járművel, tizenegy fővel és egy helikopterrel vett részt a kutatásban. A keresésben segítettek a tázlári polgárőrség tagjai, a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. és a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, a tázlári és a bodoglári vadásztársaság vadászai, valamint Tázlár Önkormányzatának dolgozói mellett  civil önkéntesek is. A keresőcsapat tagjai quaddal, terepjárókkal és gyalogosan kezdték meg az erdőtagban a keresést. A példaértékű összefogásnak köszönhetően a gyermeket még sötétedés előtt, negyed hat körül sértetlenül megtalálták. 

forrás: halasmedia.hu

fotók: Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport, Égető Szilárd, Raffai Gábor

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 147 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Példás összefogással találták meg a kisfiút Példás összefogással találták meg a kisfiút Példás összefogással találták meg a kisfiút More images More images

Hírarchívum