Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Elektromos autót tesztel a Szövetségünk

2022. április 05. 21:06

Az Országos Polgárőr Szövetség kettő, a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség pedig egy-egy Dacia Spring típusú elektromos autót vehetett át négyhónapos tesztelésre a Renault Hungaria Kft-től.

Az átadásra a legismertebb hazai Renault-kerekedés, a Baumgartner Autócentrum egyik budapesti telephelyén került sor. Az akcióval a Renault Hungaria Kft. a közbiztonság területen tevékenykedő civil szervezetek körében szeretné ösztönözni az elektromos járművek használatát, amelyek nemcsak költségtakarékosak, de környezetbarátok is. Az elektromos és a plug-in hibrid gépjárművek elterjedése a CO2-kibocsátás kifejezett csökkenéséhez vezet, így ezek értékes és fenntartható módon hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez. Az elektromobilitás számos ismert, objektív előnye mellett legfontosabb célja a tartalékaink megóvása, ezért kiemelten fontos társadalmi kérdés is. Mint Dr. Endrődi István, az MPVSZ elnöke hozzátette, a tesztidőszakot követően ismét leülnek tárgyalni a Renault Hungaria Kft. képviselőivel az autók jövőjéről.

Vissza

Ezt a hírt eddig 71 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Elektromos autót tesztel a Szövetségünk Elektromos autót tesztel a Szövetségünk Elektromos autót tesztel a Szövetségünk

Hírarchívum