Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Elnökségi szakmai látogatás a BM OKF főigazgatójánál

2022. január 08. 21:55

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója január 7-én hivatalában fogadta a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnökét, Dr. habil. Endrődi István ny. tű. ezredest, valamint szakmai alelnökét, Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagyot. A szakmai látogatás alapját a tavalyi év feladatainak értékelése képezte, azon elhangzott, hogy a közös munka során az MPVSZ a BM OKF stratégiai szövetségesének tekinti magát és együttműködik a Magyar Tűzoltó Szövetséggel is.

A találkozó első részében az MPVSZ vezetői tájékoztatták a főigazgatót a megalakításának 30. évfordulóját ünneplő szövetség elmúlt évi tevékenységéről. A szövetség részéről a COVID-19 járvány ellenére kiemelt feladat volt a csaknem húsz megyei, járási, települési mentőcsapat gyakorlatai végrehajtásának támogatása, a szövetség Mentő-beavatkozó Egysége nemzeti újraminősítésének megszerzése, valamint a Természeti Katasztrófák Csökkentése Világnapja alkalmából az NKE-n szervezett nemzetközi tudományos konferencián társrendezőként való részvétel. A rendezvény plenáris és szekcióülésein csaknem negyven katasztrófavédelmi és rendvédelmi témájú előadás hangzott el. Ezek megjelentetését a Polgári Védelmi Szemle tudományos folyóiratban publikációk formájában az idei évben tervezik.

A MPVSZ vezetői beszámoltak arról, hogy a tudományszervező és publikációs munkában a szövetség együttműködött a BM OKF Tudományos Tanácsával, valamint a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztályával, a Magyar Rendészettudományi Társaság Katasztrófavédelmi Tagozatával, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Katasztrófavédelmi Intézetével, továbbá az NKE Védelmi-Biztonsági Szabályozási és Kormányzástani Kutatóműhelyével.

Dr. Góra Zoltán altábornagy, a BM OKF főigazgatója megköszönte és beszédében nagyra értékelte az MPVSZ elmúlt évi tevékenységét. Kiemelte, hogy személyes tapasztalata szerint is meghatározóan fontos az önkéntes polgári védelmi mentőszervezetek részvétele a településeket sújtó rendkívüli időjárási helyzetek, viharkárok felszámolásában, ezért egyetértett azzal, hogy az MPVSZ az idei évben is elsődlegesen szakmai tudásával, pénzügyi lehetőségeihez mérten támogassa felkészítésüket, gyakorlataikat, valamint a lakosság felkészítését és tájékoztatását. A főigazgató elmondta, hogy 2022-ben a BM OKF és az MPVSZ tovább tudja szélesíteni kapcsolatait, elsősorban a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek előkészítésében, a mentőcsapatok felkészítésében, a tudományszervezésben és a közös pályázatok felkutatásában.

Ezt követően a Magyar Polgári Védelmi Szövetség köszönetét fejezte ki a főigazgatónak az együttműködés és a lakosság védelme érdekében kifejtett munka támogatásáért, egyben az MPVSZ elnökségi határozata alapján az MPVSZ elnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy úrnak átadta az MPVSZ megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából készíttetett Jubileumi Emlékérmet és Oklevelet, valamint a Polgári Védelmi Szemle tudományos folyóirat legutóbbi számának tiszteletpéldányát.

Az MPVSZ elnöksége fontosnak tartja, hogy területi szervezetei kezdeményezzék az illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatóságoknál az elmúlt évi együttműködés együttes értékelését, az idei, közösen vállalható feladatok meghatározását a lakosság védelme, valamint az ifjúság felkészítése érdekében.

Vissza

Ezt a hírt eddig 304 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Elnökségi szakmai látogatás a BM OKF főigazgatójánál

Hírarchívum