Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Egyesületi Székház átadási ünnepsége Rákóczifalván

2021. szeptember 05. 20:07

A Belügyminisztérium korábbi közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára kezdeményezésére, a Belügyminisztérium támogatásával elkészült és bensőséges ünnepség keretében került átadásra az elhunyt tábornokról elnevezett Székház. A Dr. Hoffman Imre Egyesületi Székház átadási ünnepségére Rákóczifalván szeptember 4-én került sor.

Az ünnepségen elsőként a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának előadásában szólalt meg a Himnusz, majd az ünnepség zárásaként a Szózat. Ezt követően köszöntők hangzottak el a város polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, a megyei polgárőr parancsnokhelyettes, a közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, az önkormányzati helyettes államtitkár, Hoffmann Imre leánya, végül a Tűzvédelmi Alapítvány nevében Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok részéről.

A helyi tűzoltó egyesületnek ünnepélyesen csapatzászlót adományozott a város önkormányzata, melyet a katolikus és református egyház diakónusa és tiszteletese megáldottak, illetve felszentelték a Székházat. A frissen felavatott épület méltó otthona lett a Rákóczifalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, a település polgárőr egységének, tűzoltószer restauráló műhelynek valamint helyt ad egy tágas kiállító térnek. Az ünnepség folytatásaként az önkéntes tűzoltóság tagjai több évtizedes tevékenységükért szolgálati érmeket vehettek át.

A település polgármestere a város és a helyi önkéntes tűzoltóság több évtizedes támogatásáért Rákóczifalva Posztumusz Díszpolgára Címet adományozott Dr. Hoffmann Imre ny. tűzoltó tábornoknak. Felavatásra került Dr. Hoffmann Imre emlékére elhelyezett emléktábla, melyet a jelenlévők megkoszorúztak. A rendezvény végén a jelenlévők megtekinthették az új objektumot, majd az ünnepség rendezői fogadáson látták vendégül a meghívottakat.

Az átadási ünnepségre a meghívást kapott Dr. habil. Endrődi István ny. tű. ezredes, az MPVSZ elnöke, valamint Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, az MPVSZ szakmai elnökhelyettese. Mindketten főigazgató-helyettesként teljesítettek szolgálatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a tábornokkal.

Vissza

Ezt a hírt eddig 110 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Egyesületi Székház átadási ünnepsége Rákóczifalván Egyesületi Székház átadási ünnepsége Rákóczifalván Egyesületi Székház átadási ünnepsége Rákóczifalván More images More images

Hírarchívum