Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Helyi vízkár-elhárítási gyakorlat került végrehajtásra Felsőregmecen

2021. augusztus 16. 08:22

2021. augusztus 12-én helyi vízkár-elhárítási gyakorlatra került sor Felsőregmecen a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szakmai irányításával Felsőregmec Község Önkormányzata, valamint a Települési Önkéntes Mentőcsoport részvételével, valamint a Felsőregmec Polgárőr Egyesület közreműködésével.

A jelenlévőket a település polgármestere, Horváth Ernő polgármester is köszöntötte.

A gyakorlat célja a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék által okozott vízkárok felszámolása, valamint lakosságvédelmi feladatok végrehajtása, mindezek begyakorlása jártasság szinten.

A gyakorlat értékteremtő résszel is rendelkezett, mely a település lakosságának biztonságát szolgálja.

A gyakorlat a feladatok meghatározásával, valamint munka-és balesetvédelmi oktatással vette kezdetét, majd négy helyszínen zajlott a település területén.

Az első helyszínen épület bevédését, nyúlgát, bordás megtámasztás, valamint ellennyomó medence kiépítését gyakorolták a résztvevők.

A második és harmadik helyszínen értékteremtő munka keretében a Táncsics és Szabadság utcákban lévő vízelvezető árok és átereszek tisztítására, valamint az út menti cserjék és bokrok visszavágására került sor.

 A negyedik helyszínen lakosságvédelmi feladatként befogadóhely került berendezésre a helyi közösségi házban.

A gyakorlat értékelése során Tóth Zsolt tű. alezredes, a településnek és a település vezetésének egyaránt megköszönte az áldozatkész munkáját.

A gyakorlatot a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint Felsőregmec Község Önkormányzata szervezte, a gyakorlat vezetője Tóth Zsolt tű. alezredes volt.

Vissza

Ezt a hírt eddig 76 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Helyi vízkár-elhárítási gyakorlat került végrehajtásra Felsőregmecen Helyi vízkár-elhárítási gyakorlat került végrehajtásra Felsőregmecen Helyi vízkár-elhárítási gyakorlat került végrehajtásra Felsőregmecen More images More images

Hírarchívum