Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Tanárként is szakértelemmel

2021. július 03. 10:40

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara július másodikán tartotta diplomaosztó ünnepségét a Ludovika Arénában, ahol a karhoz tartozó Katasztrófavédelmi Intézet százhuszonnégy hallgatója is átvehette az egyetemi tanulmányait lezáró dokumentumot. Az ünnepség keretében Dr. Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, a MPVSZ elnökségének tagja magasszintű elismerésben részesült.

A Ludovika Arénában tartott rendezvényen az egyetem, illetve a kar vezetése, oktatói mellett a rendvédelmi szerveket képviselő vezetők között megjelent, egyben a diplomaosztó elöljárója volt dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató. Az eseményen részt vett Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM OKF Humánszolgálatának vezetője, illetve dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója is.

„A Rendészettudományi Kar nagy utat járt be az elmúlt egy évtizedben: erős, stabil kar lett belőle, amely sikerrel alkalmazkodott a változó körülményekhez” – köszöntötte a megjelenteket Christián László r. ezredes a Ludovika Arénában. Az oktatási rektorhelyettes a végzős hallgatókhoz szólva kiemelte: az elmúlt év bizonyította a hallgatók és oktatók rátermettségét, akik tanulmányi kötelességeik teljesítése mellett, az első sorban küzdve vették ki részüket a járvány leküzdéséből. A tanulás, a megszerzett tudás az egyik legjobb befektetés, hangsúlyozta a rektorhelyettes, hozzátéve, a szorgalommal, alázattal, kitartással végzett munka az egész pályafutásukat megalapozhatja.

Az oklevelek átvétele mellett az ünnepség keretében több olyan elismerést is átadtak, amelyek a hallgatói és oktatói kiválóságot jutalmazták.  

Ebben a tanulmányi évben Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató úrtól Dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplakett arany fokozatát Dr. Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára vehette át a felsőfokú katasztrófavédelmi oktatás és kutatás területén végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként.

Az elismerés jelentőségét, értékét kiemeli, hogy egy személy az egyes fokozatokat csak egyszer kaphatja meg. Az emlékplakett bronz fokozatát a felsőfokú alapképzésben, ezüst fokozatát a mesterképzésben nappali, illetőleg levelező munkarendben tanuló kiváló eredménnyel befejező hallgató nyerheti el. Az arany fokozatot a felsőfokú katasztrófavédelmi (tűzvédelmi, tűzoltó, polgári védelmi, védelmi igazgatási) képzésben legalább tíz évi kiemelkedő oktatási, tudományos, illetőleg oktatásszervezési tevékenységet végzők munkáját ismerheti el az adományozó.

Muhoray Árpád több évtizede az NKE oktatója, szakkönyvek, főiskolai jegyzetek, szakcikkek szerzője. Kezdettől fogva részt vesz a felsőfokú katasztrófavédelmi képzésben, gyakorlatok előkészítésében, lebonyolításában. Széleskörű nemzetközi oktatási szakmai kapcsolatokkal is rendelkezik.

Vissza

Ezt a hírt eddig 114 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Tanárként is szakértelemmel Tanárként is szakértelemmel Tanárként is szakértelemmel More images More images

Hírarchívum