Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet

2021. május 14. 11:58

Május 8-án komplex, évenkénti készségfejlesztő gyakorlaton vettek részt a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet tagjai, amely során a tavalyi évben kapott VW Amarok erdőtüzes gépjárművek és felszerelésük gyakorlati próbái is megtörténtek. A kiskunhalasi, kiskunmajsai és tompai önkéntesekből álló szervezet hét évvel ezelőtt alakult meg és több alkalommal éles helyzetben is bizonyították rátermettségüket.

A két VW Amarok jármű, valamint a hozzá rendszeresített eszközök ismertetése, majd használatuk begyakorlása külön-külön csoportokban párhuzamosan folytak Babud Jenő tű. ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetőjének irányításával. A gyakorlati elem során járművezetési, csörlőzési, szivattyúzási, tűzoltási, rönkdarabolási és sérültellátási feladatok végzésével adtak tanúbizonyságot képzettségükről a kezelők. A járművek a kisebb tüzek és viharkárok felszámolása során segítik az önkéntesek munkáját. A gyakorlaton a mentőcsoport logisztikai komponense folyamatosan biztosította az élelmezést és az ellátást.

A gyakorlat során kitűzött cél megvalósult, tehát mindkét járműre két-két váltásnyi kiképzett személyzet áll rendelkezésre, akik a járművek és a hozzájuk rendszeresített eszközök szakszerű kezelését is elsajátították.

A gyakorlaton jelen volt Dr. Jackovics Péter tű. ezredes, BM OKF Veszélyhelyzet-kezelési Főosztály főosztályvezetője, a Hunor Mentőszervezet parancsnoka, valamint Szabó Antal tű. alezredes megyei polgári védelmi főfelügyelő és Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke is, akik elégedetten nyilatkoztak a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport tagjainak felkészültségéről.

A gyakorlat megvalósulását a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatta.

Foto: baon.hu és a halasmedia.hu 

Vissza

Ezt a hírt eddig 293 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet More images More images

Hírarchívum