Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak

2021. január 16. 13:19

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és Magyarországi Horvátok Szövetsége gyűjtést indított a horvátországi földrengés károsultjainak. A gyűjtés eredményességéről 2021. január 14-én tartottak sajtótájékoztatót a szervezők és a résztvevők.

2020-ban több földrengés sújtotta Horvátországot, melyek közül a december 29-i 6,3-as magnitúdójú földrengés több halálos áldozatot és súlyos anyagi károkat okozott.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok Szövetsége gyűjtést indított a horvátországi földrengés károsultjai részére. Számos település mellett több szervezet is csatlakozott a felhíváshoz, így többek között a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség is.

Január 14-én a szervezők sajtótájékoztatót tartottak a felajánlás eredményességével kapcsolatban Kecskeméten, a Megyeháza előtti téren, majd elindult az adományokkal teli kisbusz a célállomásra.

Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke beszélt a kezdeményezés hátteréről és bemutatta a megyei önkormányzat szerepvállalását. Mint fogalmazott, a gyűjtés illik az önkormányzat tevékenységébe, ami az összefogás erősítése.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere elmondta, hogy felhívást intéztek a városban működő cégek, szervezetek felé és szép számban csatlakoztak a jótékony kezdeményezéshez. Az alpolgármester kitért arra, hogy Közép-Kelet Európa nemzetei közös sorsban osztoznak és a történelem többször rámutatott a kölcsönös egymásrautaltságukra, ezért baj esetén érdekük és erkölcsi kötelességük is segíteni egymást.

Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke valamennyi tagjuk nevében együttérzését és szolidaritását fejezte ki a katasztrófa károsultjainak. Elmondta, hogy a horvátországi gyűjtést koordinálók igénye alapján 50 pár gumicsizmával járultak hozzá a jótékony ügyhöz. Rideg Lászlóhoz intézve szavait hozzátette, hogy a projekt folytatása esetén és minden más hasonló esetben is számíthat az önkormányzat a segítségükre.

Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke elmondta, hogy már megyei koordináció alatt álló gyűjtést megelőzően a bajai, az érsekcsanádi, a bátmonostori és a nemesnádudvari egyesületeik önállóan is megkezdték karitatív tevékenységüket, melynek keretében élelmiszert és készpénzt is gyűjtöttek. A megyei szövetség a megyei önkormányzat felhívására csatlakozott.

Végezetül Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke megköszönte a résztvevők segítségét, példaértékűnek ítélve az összefogást. Elmondta, hogy a horvát segítségkérés kifejezetten tartós élelmiszerekre, vitaminokra, takarókra, csizmákra vonatkoztak, ez alapján az adományokkal teli kamion várhatóan hétvégén elindulhat Horvátországba.

Fotó: Bús Csaba

Vissza

Ezt a hírt eddig 320 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak Adománygyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak Adománygyűjtés a horvátországi földrengés áldozatainak More images More images

Hírarchívum