Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Újabb sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával

2020. december 12. 11:12

Október 17-én, Mélykúton tartotta a jánoshalmai járásban alakult Felső-Bácskai Járási Önkéntes Mentőcsoport éves szintentartó gyakorlatát.

A feltételezett esemény, amely a mentőcsoport beavatkozását indokolta, az a viharos erejű szél volt, amely az extrém mennyiségű csapadék lehullásával jelentős károkat okozott. A településen több helyen fák dőltek az utakra és az épültekre, továbbá a pincék és a mélyebben fekvő részek vízzel teltek meg. A kialakult helyzet miatt a mentőcsoport 21 tagja megosztotta erőit. A logisztikai részleg a vezetési pontot állította fel, amely a pihenő és sérültellátó helyként is funkcionált. Az eseménynapló vezetése mellett a favágás helyszínén megsérült önkéntest itt részesítették elsősegélyben.  A beavatkozás egyik helyszínén a vízszivattyúzást, míg a másikon a favágást gyakorolták. Ez utóbbit az értékteremtés szemlélete mentén a településen lévő kiszáradt, illetve a veszélyes állapotú fák kivágásával gyakorolták.

A gyakorlat részeként valamennyi mentőcsoport tag bevonásával újraélesztési bemutatót, majd ennek gyakorlását tartották. A gyakorlat érdekes színfoltja volt a kiskunhalasi Tüzes Kunok járási mentőcsoport pályázaton nyert VW Amarok gépjármű bemutatása.

A látottak alapján megállapítható, hogy a Felső-Bácskai Járási Mentőcsoport az alapfeladatát megfelelően és fegyelmezetten képes ellátni. A mentőcsoport a 2019. évben a nemzeti újraminősítő gyakorlaton bizonyított képességeit szinten tartotta, továbbra is alkalmas a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkájának támogatására.

Vissza

Ezt a hírt eddig 314 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Újabb sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával Újabb sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával Újabb sikeres gyakorlat a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával More images More images

Hírarchívum