Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Segítség a járvány idején

2020. november 20. 10:40

Két ózongenerátor érkezett a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség jóvoltából a Baptista Szeretetszolgálat kecskeméti irodájába november 17-én, amelyek a vírusmentes munkakörnyezet megteremtésében segítik az étkeztetést végző szervezetet.

Az egyik leghatékonyabb vírusölőt, két ózongenerátort ajándékozott kedden a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség a Baptista Szeretetszolgálat kecskeméti Adományozási és Segítő Központja részére. A Baptista Szeretetszolgálat kecskeméti szervezete négy járás közel ezer fő ellátottjának szociális étkeztetését biztosítja, köztük nagyon sok idős emberét. A járvány idején kiemelt segítséget jelentett a két átadott fertőtlenítő eszköz.

Mészáros Zoltán, az ajándékozó szervezet elnöke az átadáson elmondta, hogy felelősséget éreznek és vállalnak a megye lakosságáért és e felelősségvállalás számos módon megnyilvánul. Olyan szervezeteket igyekeznek támogatni, akik maguk is az emberek segítése érdekében működnek. Mint kifejtette változó világunkban új kihívásokkal szembesülünk, az új típusú koronavírus felforgatta a hétköznapjainkat. Látható az egészségügyben dolgozók hősies küzdelme és az ágazat munkatársainak óriási erőfeszítése. A Baptista Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb olyan szervezete, mely az emberek támogatására jött létre, naponta több ezer emberhez jut el a kézzelfogható támogatásuk és ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy nagyobb biztonságban végezhessék tevékenységüket a nehéz időszakban – fejtett ki az elnök.

Kimpián Ildikó, a Baptista Szeretetszolgálat területi vezetője örömmel vette át a felajánlást. Beszédében rámutatott arra, hogy nagy biztonságot jelent számukra a két készülék, így biztosítva egyrészt az ellátottak, idősek, illetve munkatársak biztonságát, másrészt lehetőséget biztosít arra is, hogy szükség esetén a velünk együtt dolgozó konyhák is igénybe tudják azt venni.

Forrás: baon.hu

Vissza

Ezt a hírt eddig 296 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Segítség a járvány idején

Hírarchívum