Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata

2020. november 09. 16:31

A kiskunmajsai járásban 2013-ban alakult meg az önkéntesekből álló járási mentőcsoport. A területre jellemző veszélyeztető hatások, jellemzően a belvíz és a rendkívüli időjárási veszélyhelyzetek elleni fellépés képességével rendelkeznek. A mentőcsoport október 30-án tartotta meg az éves szinten tartó gyakorlatát, hiszen a nemzeti minősítést korábban már megszerezte.

A gyakorlat feltételezése alapján a térséget sújtó rendkívüli szélvihar és esőzés miatt a katasztrófavédelem hivatásos erői mellett a járási mentőcsoport alkalmazására is szükségessé vált.  A vihar következményeinek felszámolása érdekében útzárat képező és épületre dőlt fákat távolítottak el, károsodott épület dúcolását, pincékből vízszivattyúzást, földút karbantartását végezték. A gyakorlat részeként bázis kialakítását és üzembe helyezését, valamint balesetet szenvedett mentőcsoport tag elsősegélyben való részesítését is gyakorolták.

A gyakorlatot meglátogatta Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke és dr. Kiss Melinda Kiskunmajsa Járási Hivatal vezetője. Megnyitójában Mészáros Zoltán méltatta az önként szolgálatot vállalók elkötelezettségét, továbbá biztosította a megjelenteket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség, ahogy a múltban, úgy a jövőben is támogatja a járási mentőcsoportok működését és fejlesztését.

A gyakorlat zárásaként Kiss Zoltán tű. alezredes, a Kiskunhalas Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője megállapította, a Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport ismét bizonyította, hogy mutatott képessége alapján alkalmas az önálló feladatellátásra, és szükség esetén érdemben tudja támogatni a katasztrófavédelmi erőket.

Vissza

Ezt a hírt eddig 326 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata Kiskunmajsai Járási Mentőcsoport gyakorlata More images More images

Hírarchívum