Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Sikeres önkéntes mentőcsoport gyakorlat Bózsva településen

2020. október 01. 05:49

Bózsva településen árvízvédelmi gyakorlatra került sor a Magyar Polgári Védelmi Szövetség támogatásával 2020. szeptember 29-én, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség irányításával a község önkormányzata, valamint a Települési Önkéntes Mentőcsoport részvételével.

Az árvízvédelmi gyakorlat célja volt a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső által létrehozott árvízi jelenségek felszámolása, illetve begyakorlása jártasság szinten. A jelenlévőket a település polgármestere Kovács Krisztina polgármester asszony is köszöntötte.

A gyakorlat négy helyszínen zajlott a település területén a Bózsva-patak mentén. Az első helyszínen ellennyomó medencét kellett építeni, a második helyszínen nyúlgát építés zajlott, a harmadik helyszínen vízlefolyást akadályozó fa eltávolítására került sor a Bózsva-patak medréből. A negyedik helyszínen értékteremtő munka zajlott 1,1 millió forint értékben, melynek során vízelvezető árok tisztítására került sor az Esze Tamás utcán.

A gyakorlat értékelése során Kohánka István nyá. mk. pv ezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség elnöke elmondta, hogy egy összeszokott, rutinos csapat sikeresen hajtotta végre a feladatot nehezítő körülmények közepette, mely a COVID-19 vírus elleni védekezést is tartalmazta. Az elnök kifejtette, hogy az önkéntes mentőcsoport munkájára a későbbiek során is számíthat a település, valamint előremutatott, hogy a későbbiekben a határon átnyúló HUSKROUA gyakorlaton is részt vesznek a csapat tagjai. Kohánka István végezetül az egész településnek megköszönte az áldozatkész munkáját, külön kiemelve a település vezetésének támogatását.

A gyakorlatot a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség, valamint Bózsva Község Önkormányzata szervezte, a gyakorlat vezetője Kohánka István nyá. mk. pv. ezredes volt.

Gratulálunk a mentőcsoport állományának!

Vissza

Ezt a hírt eddig 152 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres önkéntes mentőcsoport gyakorlat Bózsva településen Sikeres önkéntes mentőcsoport gyakorlat Bózsva településen Sikeres önkéntes mentőcsoport gyakorlat Bózsva településen More images More images

Hírarchívum