Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Képességfejlesztés a Petőfi Mentőcsoportnál

2020. július 29. 08:54

A kárhelyszíni kommunikáció javítására fejlesztett mozgatható bázisállomást kapott a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség adományából a megyei Petőfi Mentőcsoport logisztikai komponense. A kézi rádiók zavartalan összeköttetésének javítására fejlesztett eszközrendszer jól használható műszaki megoldást jelent a kárhelyszíni kommunikáció javítására.

Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség adományából a megyei Petőfi Mentőcsoport logisztikai komponense a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei által összeállított, kárhelyszíneken is könnyen alkalmazható kommunikációs rendszerelemekkel gazdagodott. A lakott területektől (bázisállomásoktól) távol, a kézi rádiók zavartalan összeköttetése nem minden esetben valósulhatott meg, azonban az új eszközök használatával megtöbbszöröződik a terület rádiófrekvenciás lefedettségének paraméterei, segítségével hatékonyabbá válik a megfelelő információáramlás. Ezzel a képességfejlesztéssel az önkéntes szervezet tagjai a megyében jellemző erdőtüzek oltásában is bevonásra kerülhetnek.

Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke az eszközök átadása során kiemelte, hogy a megye lakóinak, a természetes és épített környezet védelme érdekében a szövetség elkötelezett és ennek érdekében kész a további felelősségvállalásban is részt venni. Vig Attila, a Petőfi mentőcsoport logisztikai komponensének képviseletében megköszönte a támogatást, majd elmondta, hogy a szállítás illetve a telepítés mellett a kárterületen való üzemeltetés és felügyelet feladatait is tudják biztosítani.

Vissza

Ezt a hírt eddig 237 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Képességfejlesztés a Petőfi Mentőcsoportnál Képességfejlesztés a Petőfi Mentőcsoportnál

Hírarchívum