Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Sikeres felkészítés Bács-Kiskun megyében

2020. február 22. 07:49

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség aktív támogatásával sikeresen került végrehajtásra a közbiztonsági referensek felkészítése 2020. február 18-án amelynek a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség adott otthont. A rendezvényen megjelent dr. Endrődi István nyá. tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke és dr. Muhoray Árpád nyá. pv. vezérőrnagy, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szakmai alelnöke is.

Endrődi István megnyitó beszédében kiemelte a közbiztonsági referensi rendszer fontosságát, valamint méltatta azt a segítséget, amelyet a jól felkészült közbiztonsági referens képes nyújtani a döntéshozó felé. Kiemelte, hogy a résztvevők a tanfolyam keretében megszerzett tudással megalapozottan szolgálhatják a település és annak lakóinak biztonságát.

A referensek felkészítésére 75 településről érkeztek azok, akik a felkészülési, védekezési és helyreállítási feladatokban egyaránt a polgármesterek részére a döntések megalapozásához és a védekező tevékenység támogatásához nyújtanak aktív segítséget. A referensi képzés alapvetően felső középfokú szakképesítés-ráépülés, amely az iskolarendszeren kívüli szakképzésben megszerezhető. érettségi végzettséghez kötött szakképesítésre épül. A képzés során tíz különböző témában tartott előadást hallgattak végig a leendő referensek, így többek között Mészáros Zoltánnak, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökének a nukleáris veszélyeztetettségről szóló előadását is nagy figyelem kísérte.

Az előadássorozatot követően önképzés formájában dolgozzák fel a hallgatók az ismeretanyagot, majd március 10-ei vizsgán adnak számot megszerzett tudásukról.

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 125 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres felkészítés Bács-Kiskun megyében Sikeres felkészítés Bács-Kiskun megyében Sikeres felkészítés Bács-Kiskun megyében More images More images

Hírarchívum