Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Az MPVSZ országos elnökségének kibővített ülése

2020. február 11. 13:08

2020. február 10-én tartotta az MPVSZ elnöksége első negyedéves soron lévő kibővített ülését.

Az ülés levezető elnöke Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy szakmai alelnök volt az elnök Dr. habil. Endrődi István halaszthatatlan távolléte miatt. Az ülés meghívottjai voltak az MPVSZ korábbi szenior vezetői Orovecz István tábornok úr örökös tiszteletbeli elnök, Schieber József tiszteletbeli kommunikációs alelnök, Csatai István az Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke, Dr. Zellei Gábor a Magyar Hadtudományin Társaság Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szakosztály titkára, Leskó György ny. pv. alezredes DARANET koordinátor.

Az ülés év eleji megtartását indokolták mindazok a fontos napirendi pontok, melyek megszervezése, végrehajtása a közelgő, vagy kötelező határidők miatt is hamarosan aktuálissá válik. Mindezek alapján megtárgyalásra kerültek az elnöki tájékoztató összeállítása a 2019. évben végzett munkáról, a 2020. évi feladatterv, a közelgő március 1, a Polgári Védelem Napjának méltó megünneplése, a 2020. évi Küldöttközgyűlés és a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megszervezése. Megtárgyalásra várt még a DARANET program soron lévő feladatkomplexuma, illetve egy megemlékezés. A napirendi pontokkal kapcsolatos feladatokat a jelenlévők aktív érdemi hozzászólásait követően az elnökség tagjai egyhangúlag elfogadták, megszavazták.

Dr. Muhoray Árpád előadásában az elmúlt év kiemelt feladatai sorában a vezető helyen a tavalyi polgári védelmi napi megemlékezés, a küldöttközgyűlés, az ifjúsági verseny, a települési polgári védelmi gyakorlatok szervezése, a Kovácsvágási polgári védelmi oktatási bázis elkészülte, a tudományos konferenciák szervezése, a DARANET budapesti nemzetközi konferenciája, a szövetségi együttműködés szélesítése, a Pataky Iván emlékfal átadása szerepeltek a sok más eredményesen elvégzett dologgal együtt.

A 2020 év tevékenysége az Alapszabályban az MPVSZ céljai és az általa vállalt feladatok köré csoportosul, természetesen nagy gondot fordítva az ez évi Küldöttközgyűlésen esedékes 4 év utáni tisztújításra, az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyre, a települési gyakorlatok támogatására, a Polgári Védelmi Szemle tudományos folyóiratunk kiadására, a szokásos tudományos konferencia megszervezésére, mely utóbbi középpontjába a hivatásos katasztrófavédelem létrejöttének 20 éves évfordulóját, illetve a Magyar Hadtudományi Társaság megalakításának 30 éves évfordulóját helyezzük. A küldöttközgyűlés előkészítésével, a jelölő bizottság vezetésével Gáspár József ny. pv. ezredes, a Küldöttközgyűlésen a levezető elnöki teendők ellátásával Lipták István ny. pv. ezredes lett megbízva. A jelölő bizottság tagjainak Jósvai Attila és Lipták István lettek felkérve.

A Polgári védelem Napjának megünneplésére a Budai Várban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán a megemlékezést és koszorúzást március 3-án 10.00-kor tervezzük. A rendezvény szervezését Dr. Muhoray Árpád és Gáspár József vállalták.

A katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny országos döntője április 25-én lesz a Városligetben, egyidőben az Országos Rendőr- és Tűzoltó Nappal. Az elnökség felkérte Dr. Petró Tibor ny. pv. alezredest a verseny forgatókönyvének, szervezési intézkedésének elkészítésére.

A Leskó György ny. pv. alezredes által előterjesztett DARANET feladatokkal az elnökség egyet értett.

A kibővített elnökségi ülés utolsó napirendi pontjaként bensőséges baráti hangulatban került sor Tatár Pál ny. pv. ezredes 70. születésnapjáról történő megemlékezésre, melynek keretében az MPVSZ elnöke nevében Dr. Muhoray Árpád szakmai alelnök a Szövetség Kitüntető Emléktárgyát adományozta az örökifjú Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökének, az MPVSZ elnökségi tagjának.

Dr. Muhoray Árpád

Vissza

Ezt a hírt eddig 163 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Az MPVSZ országos elnökségének kibővített ülése Az MPVSZ országos elnökségének kibővített ülése Az MPVSZ országos elnökségének kibővített ülése More images More images

Hírarchívum