Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Tradicionális évzáró elnökségi ülés fontos célkitűzésekkel

2019. december 26. 07:24

Fontos célkitűzések jellemezték a Magyar Polgári Védelmi Szövetség évzáró elnökségi ülését, amelyre 2019. december 18-án tartottak meg. Az ülésen a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Országos Elnöksége, a megyei tagszervezetek elnökei, képviselői, valamint a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöksége is részt vett.

A tervezett napirend elfogadását követően Dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, országos elnök nyitotta meg az ülést, majd rövid beszámolót tartott az előző elnökségi ülés óta eltelt időszakban végzett tevékenységről. Az elnök értékelte a 2019-ban végrehajtott feladatokat, külön kiemelve a felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megszervezésének, a nemzetközi polgári védelmi napi rendezvények, a hivatásos katasztrófavédelmi szervezettel közösen végrehajtott gyakorlatok és gyakorlati felkészítéseken való részvétel tapasztalatait. Endrődi külön is említést tett a tudományos rendezvények sikeres lebonyolításának és a sikeresen lezárult pályázatok eredményeiről. Külön szólt a futó DareNET nemzetközi pályázat szakaszairól. Az elnök külön említést tett a Dr. Pataky Iván ny. ezredes, a hadtudomány kandidátusának emlékére kialakított kegyeleti emlékhely létrehozásának fontosságáról, a megvalósítás körülményeiről.

A 2020-as év főbb feladatairól szólva Endrődi fontos célkitűzésként fogalmazta meg a települési polgári védelmi szervezetek felkészítését a futó feladatok mellett. Fontos célkitűzésként említette továbbá a nemzetközi és hazai pályázati projektekben való partnerségi együttműködést, valamint említést tett a MTA SZTAKI-val közösen tervezett új pályázati lehetőségről. Kiemelten szólt a Polgári Védelmi Szemle megjelentetésének fontosságáról.

Dr. Muhoray Árpád ny pv. vezérőrnagy, a MPVSZ szakmai alelnöke hozzászólásában 2019. évi szakmai és tudományos konferenciák legfontosabb eredményeit osztotta meg a hallgatósággal, de szólt az együttműködések elmélyítésének helyzetéről és a jövőbeni feladatokról. Kemény József ny. pv. ezredes, a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke hozzászólásában kiemelte a honlapra kerülő hírek, tudósítások valamint az időbeni kommunikáció fontosságát.

Csatai István nyá. pv. alezredes, a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke hozzászólásában összegezte az Egyesület 2019. évi munkáját, majd a jövőbeni feladatok közül kiemelte, hogy 2020. évben több olyan kerek évfordulós esemény is várható, amelyen fontos az Egyesület képviselete és részvétele.

Az ülésen ismertetésre került a 2020. évi felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny országos döntőjének lehetséges időpontja és helyszíne, valamint a Közgyűlés megtartásának időpontja.

Az ülést a szervezési és egyéb témák megbeszélése zárta.

Vissza

Ezt a hírt eddig 145 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Tradicionális évzáró elnökségi ülés fontos célkitűzésekkel Tradicionális évzáró elnökségi ülés fontos célkitűzésekkel Tradicionális évzáró elnökségi ülés fontos célkitűzésekkel More images More images

Hírarchívum