Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Sikeres minősítési gyakorlat Békés megyében

2019. október 09. 09:03

Békés megyei mentőcsoportok részére szervezett törzsvezetési és terepgyakorlatot a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. október 5-én Gyomaendrődön.

A gyakorlat fő célja volt, hogy a mentőszervezetek tagjai fejlesszék tudásukat, együttműködési képességüket, valamint, hogy újabb öt évre megújítsák nemzeti minősítésüket. A minősítés megszerzése feljogosítja a mentőcsoportokat arra, hogy a szakma szabályait betartva, önállóan végezhessenek mentési, kárfelszámolási feladatokat az egyes kiosztott kárterületeken, a hivatásos tűzoltók irányítása mellett. Az önkéntesek a hivatásos egységek képességeit tudják magas hatékonysággal kiegészíteni.

A szombati gyakorlaton a Körös-Kondor-, a Pelikán-, a Sárrét-, a Titán- és a Vidra, a Gyulai,- valamint mellettük a Dél-Békés- és a Körös mentőcsoportok tagjai képviseltették magukat. A mostani gyakorlaton több mint száz, többnyire speciális szaktudással rendelkező önkéntes hajtotta végre a kijelölt feladatokat, a mentőszervezet rendeltetésének megfelelően. A gyakorlatelemek között szerepelt sérült személy mentése romos épületből, eltűnt személy kutatása nyomkövető kutyával, valamint víz és viharkár elhárítási feladat.

A gyakorlat lebonyolításához nélkülözhetetlen anyagi források biztosításában nagyfokú segítséget nyújtott a Békés Megyei Védelmi Bizottság, valamint a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség.

Vissza

Ezt a hírt eddig 137 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Sikeres minősítési gyakorlat Békés megyében Sikeres minősítési gyakorlat Békés megyében Sikeres minősítési gyakorlat Békés megyében További képek További képek