Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Elnökségi ülés összetett feladatokkal

2019. szeptember 15. 09:59

2019. szeptember 12-én 13.00-kor a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöksége megtartotta soros ülését, melyen terítékre kerültek azok a feladatok, amelyek a legfontosabb kihívásokat jelentették a szövetség részére.

Az elnöki megnyitót követően Dr. Endrődi István elnök beszámolt az előző ülés óta végrehajtott feladatokról és tájékoztatta a jelenlévőket a 2019. évi feladatok végrehajtásáról és az elkövetkező időszak feladatairól. Ezek sorában kiemelkedő volt a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny döntőjének lebonyolítása és tapasztalatainak feldolgozása, az első önkéntes polgári védelmi kiképző bázis átadása.

Az elnök külön szólt a 2019. december 05-ére tervezett Tudományos Konferencia tervezési, szervezési feladatairól, valamint az ezzel összefüggésben tervezett tudományos kiadvány kiadásának előkészületeiről. Endrődi kiemelte, hogy a Szövetség az elmúlt időszakban az aktivitása mellett proaktív feladatokat is végzett, több gyakorlat kezdeményezésében is szerepet tudott vállalni.

Az elnökségi ülésen górcső alá került a Pataky Iván emléktábla és emlékfal kialakításának helyzete, amely a novemberi tudomány hónapja rendezvénysorozat keretében kerülhet felavatásra. Az elnök kiemelte a nemzetközi projektekben való további részvétel fontosságát, valamint szólt a Darenet projekt legfontosabb sarokköveiről. A jövőbeni főbb feladatok közül kiemelte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Szövetség közötti együttműködési megállapodás megújítását, valamint annak a törzsvezetési gyakorlatnak az előkészítését, amely a Szövetség beavatkozó képességét tovább növelheti.

Ezt követően Leskó György koordinátor részletesen beszámolt a Darenet projekt feladatstruktúrájáról és további projektelemeiről, a megalakult hat munkabizottságokban való részvétel lehetőségeiről.

Az egyebek napirendi pontban az Operatív Elnökség meghallgatta Csatai István, a Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnökének beszámolóját a polgári védelem történetét bemutató kiállítás megszervezésének helyzetéről.

Vissza

Ezt a hírt eddig 157 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Elnökségi ülés összetett feladatokkal Elnökségi ülés összetett feladatokkal Elnökségi ülés összetett feladatokkal További képek További képek