Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Polgári védelmi és honvédelmi gyakorlat Rédicsen

2019. szeptember 03. 11:09

2019. augusztus 30-án került sor a KERKA Járási Önkéntes Mentőszervezet mellett a Rédics Települési Önkéntes Mentőszervezet nemzeti újraminősítő gyakorlatára, amelyre bevonásra került a település köteles polgári védelmi szervezete is. Az állomány honvédelmi felkészítése komplex módon, egyidejűleg megtörtént.

A minősítés mellett a gyakorlat céljai voltak a döntési jogosultsággal rendelkező vezetők vezetési, irányítási képességének fejlesztése, tervező, szervező, végrehajtó munkájának gyakoroltatása; a honvédelmi ismeretek elmélyítése, fegyveres összeütközések esetén végrehajtandó polgári védelmi feladatok megismerése; a szervezetek közötti együttműködés fejlesztése és a település vízfolyásai karbantartásával vízkárok következtében kialakuló veszélyhelyzetek elhárításának biztosítása volt.

A felkészítésen és gyakorlaton nem csak a KERKA mentőcsoport, a Rédicsi TÖMCS és Rédics köteles polgári védelmi szervezete, hanem a Megyei Védelmi Bizottság titkársága, Zala Megye Polgári Védelmi Szövetsége, Zalaegerszeg Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, NYUDUVIZIG Zalaegerszegi Szakaszmérnöksége közreműködött a kitűzött célok sikeres eléréséért. A résztvevők együttesen 85 fővel, 2 munkagéppel, 3 terepjáróval, gépi kaszákkal, bozótvágókkal, homokzsákokkal és lapátokkal munkálkodtak. A gyakorlat előkészítésében és végrehajtásában a Szövetség a törzsmunka gyakoroltatásában, a vezetési okmányok, a lakossági tájékoztatás kidolgozásában működött közre. A gyakorlaton a lakóépületek, ingatlanok, utak elöntés elleni védelmének biztosításával, több millió 2,5 M forint hasznot hoztak létre.

Rédics polgármester asszonya kiemelte, hogy megelőzésként a vízfolyások medrének karbantartása csökkenti a villámárvizek kártételeinek kockázatát, ezzel is növelve a lakosság biztonságát. A település lakossága felkészült a veszélyek elhárítására, a megalakított mentőszervezetek együttes munkája biztosítottá válik, a lakosságban kialakul az egymás iránti felelősség, érzik az állam gondoskodását - jelentette ki.

A gyakorlat értékelésekor a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Egri Gyula tű. ezredes, igazgató elismerte és megköszönte a Szövetség munkáját. A gyakorlatot megtekintette Dr. Endrődi István a Magyar Polgári Védelmi Szövetség országos elnöke is, aki értékelésében kiemelte, hogy ez a gyakorlás is jól mutatja, miként tud együtt gondolkodni és cselekedni a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet, a megyei védelmi igazgatásban érintettek, a település önkormányzata és köteles polgári védelmi szervezete, a gazdálkodó szervezetek és természetesen az önkéntesekből álló beavatkozó erő. Külön kifejezte köszönetét azért is, hogy a tevékenység elérte a célját, mert értéket teremtett, így nőtt a lakosság közbiztonságba vetett bizalma, és szubjektív biztonságérzete.

Vissza

Ezt a hírt eddig 199 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Polgári védelmi és honvédelmi gyakorlat Rédicsen Polgári védelmi és honvédelmi gyakorlat Rédicsen Polgári védelmi és honvédelmi gyakorlat Rédicsen More images More images

Hírarchívum