Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Bács-Kiskun megyei gyerekek Szlovéniában

2019. augusztus 14. 07:51

Immár 14. alkalommal találkozott 5 ország (Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Románia és Magyarország) több mint 100 diákja és felnőtt kísérője 2019. július 25-e és 28-a között Szlovéniában. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi diáktábor idei helyszíne Zagorje ob Savi volt.

A nemzetközi találkozón hagyományosan képviselteti magát a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség, aki vállalta, hogy a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági verseny általános- és középiskolai kategóriában az első helyezést elért csapatok tagjait – jutalomképpen – kiutaztatja. Ebben az évben a Bajai Szentistváni Általános Iskola és a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye diákjai érdemelték ki a táborozást.

A tábor a szakmai megmérettetésről és a baráti kapcsolatok ápolásáról szólt, de nem maradhatott el a könnyed szórakozás sem. A közös programok közé tartozott a bemutatkozó est, amelyen minden csapat szórakoztató produkcióval is készült. A vendéglátók a következő napokra színes programokkal készültek, így volt hegymászás, városnézés, bányalátogatás, tűzoltóságok bemutatása és természetesen az elmaradhatatlan szakmai vetélkedő. A vetélkedő keretében mentési, tűzoltási feladatok mellett különféle játékos és ügyességi próbatételek kihívásainak kellett megfelelni, amelyen a fiatal magyar versenyzők minden számban megállták a helyüket. Az együtt töltött idő élményekben gazdag és feledhetetlen pillanatokat adott valamennyi résztvevő számára. Jövőre a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezésében kerül megrendezésre a találkozó.

Vissza

Ezt a hírt eddig 204 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Bács-Kiskun megyei gyerekek Szlovéniában Bács-Kiskun megyei gyerekek Szlovéniában Bács-Kiskun megyei gyerekek Szlovéniában More images More images

Hírarchívum