Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Átadták az ország első önkéntes polgári védelmi szervezetek kiképző bázisát

2019. augusztus 06. 08:26

Ünnepélyes keretek között került átadásra 2019. augusztus 03-án Kovácsvágás településen az első polgári védelmi kiképző bázis, melynek alapvető rendeltetése az önkéntes polgári védelmi szervezetek tagjainak felkészítése és kiképzése. A bázis létrehozása Kovácsvágás önkormányzatának és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség közös elgondolásának megfelelően, a Belügyminisztérium pályázata alapján, a közfoglalkoztatási program keretében valósult meg.

Az avatási ünnepségen Sándor Endre polgármester köszöntője után Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár mondott ünnepi beszédet. Beszédében kiemelte a beruházás fontosságát, a közös programfejlesztés eredményeinek és jó gyakorlatainak megerősítését. Ezt követően Lipták Attila tű. dandártábornok, a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója méltatta a megvalósult, a térség biztonságát növelő beruházást, valamint az önkéntes szervezetek bevonásának fontosságát.

Az átadást és a nemzeti színű szalagot Dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár, Sándor Endre polgármester, Dr. Endrődi István a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke és Lipták Attila igazgató vágta át. A magával ragadó kiképző bázis berendezéseit a karitatív szervezetek adományozták.

Az elmúlt évtizedek után létrejött egy olyan polgári védelmi kiképző bázis, ahol minden önkéntes polgári védelmi egységet nagy szeretettel várják kiképzésre és gyakorlásra.

Ezúton fejezem ki köszönetemet a szervezőknek, a megvalósítást végző helyi közfoglalkoztatottaknak, és a karitatív szervezeteknek. Ezúton is szeretnénk külön köszönet mondani a Belügyminisztériumnak a támogatásért.

Dr. Endrődi István országos elnök

Magyar Polgári Védelmi Szövetség

Az eseményről készült felvétel megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=q3p06Kw45yc&feature=youtu.be

Vissza

Ezt a hírt eddig 281 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Átadták az ország első önkéntes polgári védelmi szervezetek kiképző bázisát Átadták az ország első önkéntes polgári védelmi szervezetek kiképző bázisát Átadták az ország első önkéntes polgári védelmi szervezetek kiképző bázisát More images More images

Hírarchívum