Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

TÁJÉKOZTATÓ 2019. évi Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjének lebonyolítási rendjéről

2019. április 08. 07:37

TÁJÉKOZTATÓ

2019. évi Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny

Országos Döntőjének lebonyolítási rendjéről

 

A döntő helyszíne: Budapest Városliget volt Petőfi Csarnok melletti területén, a Rendőr és Tűzoltó nap rendezvényeivel azonos helyszínen.

A döntő ideje: 2019.04.27. 07.30. - 15.00 között

A nevezés végső határideje: a versenyszabályzat mellékletében kiadott, regisztrációs adatlapon 2019.04.23.16.00. óráig, vagy a megyei döntőt követően azonnal!

A 2019. évi Felmenő Rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Országos Döntőjén való részvételre a jelentkezéseket a Megyei KVI, illetve a Megyei PVSZ, vagy közvetlenül az iskola versenyfelelőse útján lehetséges, melyet a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Titkársága részére elektronikusan kell megküldeni.

MPVSZ Gazdasági alelnök: Jósvai Attila, e-mail:  pvszovetseg@katved.gov.hu

Érdeklődni: 06-30/820-4993, illetve a 0036-1/340-2125 telefonon lehet, 08.00-16.00.ig.

A versenyzők, kísérők és gépkocsivezetők elhelyezése:

Cím: Kós Károly Kollégium M/19. épület Budapest XIV. ker. Mogyoródi u. 19.-21.

A csapatok beérkezésének, fogadásának rendje:

  1. A beérkezés 2019. 04. 26. 14.00.-17.00. között tetszőleges időben (de legkésőbb a technikai értekezlet megkezdéséig)
  2. Regisztráció a fogadó bizottságnál (Jósvai Attila úrnál) történik, majd a résztvevők elfoglalják a szálláshelyeket. Késés esetén kérjük értesíteni a 06-30/820 4993 telefon számot
  3. Vacsora 2019. 04. 26.-n 18.00.-19.00. között.
  4. Technikai értekezlet: 2019. 04. 26. 19.00 óra a felkészítők és a kijelölt csapatvezetők részére az Étkezdében!
  5. Esti szabad foglakozás, közös rendezvény 22.00.-ig
  6. Reggel ébresztő, reggeli, 06.30.-07.00.-ig.
  7. A verseny helyszínére 2019.04.27. 07.30.- ra érkezzenek be a versenyző csapatok
  8. A szállás hátra hagyása: A reggeli programot a csapatok úgy szervezzék, hogy a szállást, annak elhagyásával egyidejűleg még reggel le kell adni.
  9. A verseny lebonyolításának rendje:

07.45.  Ünnepélyes megnyitó

08.00.  A verseny kezdete.

15.00   Eredményhirdetés

A verseny lebonyolítása:

A felkészítők, a versenyző csapat tagjai közül a legrátermettebb tanulót bízzák meg és készítsék fel a verseny alatt a csapat vezetésével. A felkészítő tanárok a csapatuktól távol (pl. hallótávolságon) kívül tartózkodhatnak.

A csapatvezető gondoskodik a csoport váltások során a következő állomásra történő időbeni beérkezésről.

A csapatok a sorsolás sorrendjében a Versenybíróságnál történő bejelentkezést követően,10 perces indulással váltások között 2 perces szünetekkel megjelennek a versenyállomásokon, ahol regisztráció után, elvégzik a kijelölt feladatokat, a meghatározott jelre tovább haladnak a következő állomásra. Figyelmeztetés: a késés pont levonással jár!

Az egyes állomásokon a kapott pontszámokat az állomásvezető rávezeti a csapat értékelő lapjára, valamint a csapatot rávezeti az állomásértékelő lapra, majd továbbítja a verseny titkárság részére. A versenyben részt nemvevő csapatok a pályán nem tartózkodhatnak, helyette megtekinthetik a Városliget több pontján zajló bemutatókat, rendezvényeket. Miután valamennyi csapat végig ment a pályán, a Verseny Értékelő Bizottsága elvégzi a pontszámok összesítését és megállapítja a verseny helyezési sorrendjét. Ezt követően kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak kiosztására.  A díjak átadása után az átadókkal a díjazottaknak közös fénykép készítésére lesz lehetőség. Ebéd, a kiosztott jegyek ellenében történik. Akik nincsenek versenyben a csapatvezető vezetése mellett fogyaszthatják el a meleg ebédet. A csapatok hideg csomagot kapnak vacsorára, melyet a reggelivel együtt kapnak meg.

A verseny díjazása:

Korosztályukban az I-III. helyezést elért csapatok oklevelet, érmét és kupát nyernek.

Az összességében legjobban teljesítő csapat ezen felül vándorserleget is haza vihet.

A verseny támogatói által felajánlott különdíjak a felajánló által nevesített állomásokon a legjobban teljesítő csapatok nyerhetik. A részvételért valamennyi résztvevő pólót és emléktárgyat kap.

Az óvás rendje: A verseny során, csak úgy mint az eddigi versenyeken, óvásnak van  helye, mely a kiadott óvást bejelentő lapon történik, - az állomás elhagyásával egyidőben, az állomás vezető láttamozása mellett - a versenyvezetőségnél.  A verseny – a sportversenyekhez hasonlóan, - folytatódik. Az elbírálást a 3 tagú Verseny Értékelő Bizottság, a csapatvezető és az állomásvezető jelenlétében folytatja le. Az elbírálás eredménye ezután kerül jóváírásra, vagy levonásra. A csapatok magas száma, nem teszi lehetővé a menet közbeni leállást, ami komoly időkiesést eredményezne. Kérjük a felkészítő tanárokat, kísérőket, hogy a verseny lebonyolítási rendjében meghatározott időpontokat a verseny szervezett lebonyolítása érdekében szigorúan tartsák, és tartassák be.

Valamennyi résztvevőnek eredményes versenyzést és jó szórakozást kívánunk.

Versenyvezetőség

Vissza

Ezt a hírt eddig 442 látogató olvasta.


Hírarchívum