Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Új eszközök az önkénteseknek Békés megyében

2019. február 22. 20:36

A Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke technikai eszközöket adott át Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség részére.

Zalai Mihály a katasztrófavédelmi feladatok során jelentkező mentési és felderítési munkálatokat segítő eszközöket adott át Lipták István a szövetség elnöke részére. A mobil áramfejlesztő és táblagép a jövőben a megyében működő önkéntes mentőszervezetek munkáját fogja segíteni, illetve hatékonyabbá tenni.

Az átadás során Haskó György tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgató-helyettese kiemelte, hogy a valós káresemények során jelentkező kutatási feladatok hatékony végrehajtása jelentős mértékben hozzájárul az események sikeres kezeléséhez.

Zalai Mihály elmondta, hogy a megyei önkormányzat a támogatással példaként is kíván szolgálni az önkéntesek támogatása terén, míg Lipták István a mentőszervezetek, a települési önkormányzatok és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv közötti együttműködés fontosságát emelte ki.

Fotó: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Vissza

Ezt a hírt eddig 106 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Új eszközök az önkénteseknek Békés megyében Új eszközök az önkénteseknek Békés megyében