Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Több feladat, nagyobb felelősség

2019. február 17. 18:12

A MPVSZ országos operatív elnöksége megtartotta idei első ülését 2019. február 14-én. A rendezvényen a két ülés között eltelt időszak feladatai, valamint a 2019. év közelgő és várható feladatai kerültek terítékre.

Dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, a MPVSZ országos elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében az előző ülés óta eltelt időszak eseményeiről adott tájékoztatást, szólt a 2019 évi költségvetés helyzetéről, valamint az elmúlt év pénzügyi elszámolás helyzetéről. Tájékoztatta a jelenlévőeket hogy a MPVSZ pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA), majd kiemelten szólt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán Papp Károly r. altábornagy, BM rendészeti főigazgató vezetésével megrendezésre került feladatszabó értekezleten elhangzottakról, amelyen a civil egyesületekkel való együttműködés fontossága kiemelt prioritást kapott.

Az Elnök méltatta az NKE KVI-MPVSZ együttműködési megállapodás fontosságát, amely az egyetemi hallgatók polgári védelmi felkészítéséhez biztosít keretet. A megállapodás lehetőséget ad arra is, hogy a legjobb műveleti szakirány hallgatóját Pataky Iván Díjban tudja a Szövetség részesíteni. Elnök úr szólt a további együttműködések helyzetéről, külön kiemelte a folyamatban lévő Magyar Logisztikai Egyesülettel történő megállapodás előkészítését.

A közelgő feladatok vonatkozásában Dr. Muhoray Árpád ny. pv vezérőrnagy szervezői hozzászólása alapján, a jelenlévők a Polgári Védelmi Világnap alkalmából a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Díszudvarán a Légoltalom Hősi Halottainak emléktáblájánál történő koszorúzási ünnepség és a szervezési feladatait tekintették át.

Az elnök a jelenleg futó nemzetközi projekttel kapcsolatban elmondta, hogy a MPVSZ lesz a házigazdája a 2019. évben megrendezésre kerülő Polgári Védelem Nemzetközi Napja eseményeihez kapcsolódó DAREnet WP5 RDI Roadmapping (Kutatás- Fejlesztés-Innováció és Előrehaladás) nemzetközi konferenciának. A BM OKF az MPVSZ-el közösen meghirdette az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, amelynek időpontja hagyományosan az Országos Rendőr-és Tűzoltó Naphoz kötődik. A verseny a Városligetben, a korábbi évekhez képest a Vajdahunyad várához közelebb, centrálisabb helyen kerülhet megrendezésre. Az MPVSZ Éves Küldöttgyűlés időpontja 2019. május 9.

Ezt követően Dr. Zellei Gábor ismertette a Dr. Pataky Iván díjjal kapcsolatos feladatokat. Az MPVSZ Operatív Elnöksége a díj odaítélésére vonatkozó előterjesztések összegyűjtésére, értékelésére, javaslat összeállítására az MPVSZ Alapszabálya 7.§ (8) pontjának felhatalmazása alapján 7 fős Munkabizottságot hozott létre, amelynek a fő feladata lesz a díjjal kapcsolatos szempontrendszer és javaslati sorrend kialakítása, elsődlegesen az önkéntes polgári védelmi tevékenységet végzőkre és az egyetemi hallgatókra vonatkozóan.

Leskó György ny. pv. alezredes úr DARANET koordinátor beszámolt a nemzetközi konferencia szervezésének feladatairól. 2019. február 27-28-án és március 1-jén Budapesten kerül sor a Vezető Partner, a német THW szervezésében a soron következő konferenciára, amely tekintetében EU-s érdeklődés is várható, de a Magyar Vöröskereszt és HUNOR képviselői is rész vesznek a konferencián.

Az MPVSZ Operatív Elnöksége megtárgyalta a napirendeket és elfogadta az elnök és az előterjesztők beszámolóit. A rendezvény zárásaként az Elnök elmondta, hogy az idei évben több feladathoz nagyobb felelősség társul, amit minőségileg is biztosítani kell valamennyi résztvevőnek.

Vissza

Ezt a hírt eddig 145 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Több feladat, nagyobb felelősség Több feladat, nagyobb felelősség Több feladat, nagyobb felelősség