Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Előrelátó és operatív feladat-végrehajtás

2018. október 30. 17:34

2018. október 30-án a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Országos Operatív Elnöksége megtartotta ülését a 2018. évi feladatok végrehajtásának helyzetéről, a jövőbeni feladatokról, azonban az ülésen terítékre kerültek az együttműködési feladatok átgondolt felülvizsgálata, a jövő év főbb feladatai és a szövetségi vállalások stratégiai kérdései is. Az ülést az Országos Elnökség elnöke vezette és terjesztette elő a napirendjeit.

Dr. habil. Endrődi István a MPVSZ országos elnöke megnyitó beszédében röviden ismertette az előző évben végrehajtott és a Szövetség előtt álló idei feladatokat. Külön kiemelte a Szövetség együttműködési feladatai felülvizsgálatának fontosságát, a tudományterületen elért eredményeket, valamint szólt a DARAnet Program soron következő feladatairól.

Az elnöki megnyitót követően Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, a MPVSZ szakmai elnöke szólt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett tudományos konferencia tapasztalatairól, elemezve a tudományos és szakmai eredményeket. Ezt követően részleteseiben szólt a Magyar Tudomány Ünnepe, az MH megalakulásának 170. évfordulója alkalmából 2018. december 5-ére tervezett Tudományos Konferenciával összefüggésben végrehajtott előkészítési és végrehajtott szervezési feladatokról. Vázolta az Együttműködési Megállapodások előkészítésének helyzetét a NKE KVI és a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület vonatkozásában.

Dr. Endrődi István felszólalásában meghatározta a meglévő együttműködési megállapodások felülvizsgálatának előkészítését a MTSZ-el, az OPSZ-el és a Magyar Vöröskereszttel. Főbb stratégiai irányvonalként elgondolásában kiemelte a Magyar Hadtudományi Társasággal és a Magyar Logisztikai Egyesülettel kötendő megállapodás kereteinek jövőbeni kialakítását.

Az ülésen ismertetésre került a felmenő rendszerű ifjúsági verseny országos döntőjének lehetséges időpontja és helyszíne, az évzáró közgyűlés megtartásának időpontja, de szó volt a közhasznúsági jelentés és a beszámoló összeállításának feladatairól, valamint a jövő évi Tudományos Konferencia megtartásának idejéről.

Endrődi kiemelte Dr. Pataky Iván ny. ezredes, a hadtudomány kandidátusának emlékére kialakítandó kegyeleti emlékhely létrehozásának fontosságát, de felmerült a "Pataky díj" alapításának lehetősége is, amely a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelmi műveleti szakos legkiválóbb hallgatójának kerülhet odaítélésre már a jövő szemeszterben.

Az elnök zárszavában mindenkinek megköszönte az aktív munkát és közreműködést.

Vissza

Ezt a hírt eddig 234 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Előrelátó és operatív feladat-végrehajtás Előrelátó és operatív feladat-végrehajtás Előrelátó és operatív feladat-végrehajtás