Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Biztonság napja - Kadétszolgálat Sátoraljaújhelyben

2018. október 01. 17:27

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzata szervezésében 2018. szeptember 19-én került megrendezésre a “Biztonság Napja- Kadétszolgálat Sátoraljaújhelyben” című rendezvény.

A megjelenteket elsőként Szamosvölgyi Péter a város polgármestere köszöntötte, majd őt követte Kohánka István nyá. mk. pv. ezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség elnöki beszéde. Az elnök kiemelte a mindennapok biztonságának fontosságát, amelyet, mint fogalmazott, a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség, a mentőszolgálat és az arra rendelt együttműködő szervek és szervezetek biztosítanak az állampolgárok számára.

A délelőtt folyamán statikus bemutatókra és kiállításokra került sor, melyeket a különböző játékos vetélkedők sorozata színesített. Kiállításra kerültek az országos versenyen megnyert vándorkupák, serlegek és egyéb díjak, amelyeket a Sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola tanulói, valamint a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség Ifjúsági Tagozata ért el. A nap folyamán kiemelt témaként szerepelt a kadétszolgálat, valamint az ifjúság szerepe az egészségügyi, térképészeti, honvédelmi, Hadtörténeti ismeretekben. A rendezvényen hagyományosan a „Ments életet” program keretében a biztonsággal összefüggő katasztrófavédelmi, tűzmegelőzési, honvédelmi, rendőrségi, közlekedés-biztonsági, bűnmegelőzési és büntetés-végrehajtási bemutatók is szerepeltek.

A rendezvény jó alkalmat adott egy közlekedési baleseti szimulációs gyakorlat bemutatására is, amely felhívta a figyelmet a tanulóifjúság számára a kerékpárral történő közlekedés veszélyeire, a közlekedési balesetek megelőzésének lehetőségeire.

A szakmai napot nagyszámú érdeklődés mellett a szlovákiai szakmai szövetségi partnereink is megtekintették. Ezúton mondunk köszönetet a rendezvény támogatóinak és a sikeres lebonyolítás közreműködőinek.

A rendezvény támogatói:

A rendezvény lebonyolításában közreműködők:

Vissza

Ezt a hírt eddig 247 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Biztonság napja - Kadétszolgálat Sátoraljaújhelyben Biztonság napja - Kadétszolgálat Sátoraljaújhelyben Biztonság napja - Kadétszolgálat Sátoraljaújhelyben További képek További képek