Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

A bombázás áldozataira emlékeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. június 12. 17:55

A második világháborúban az akkor stratégiai fontosságú vasúti csomópont miatt nagy erejű légitámadás érte Szolnokot 1944. június 2-án. Az áldozatokra és az akkori történésekre emlékezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség a társzervekkel együtt június 1-én.

A Légoltalomtól a Katasztrófavédelemig című tárlatnak helyet adó épület falán elhelyezett emléktáblánál tartott ünnepségen a Megyei Polgári Védelmi Szövetség, a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szolnoki Járási Hivatal, a MÁV-Start Zrt., valamint az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis is képviseltette magát. A szervezetek képviselői koszorút helyeztek el az emléktáblánál, amit a Megyei Polgári Védelmi Szövetség állíttatott fel 2016. június 2-án.

Az ünnepség keretében dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója idézte fel a hetvennégy évvel ezelőtti történéseket. Beszédében kitért az akkori történelmi helyzet gazdasági, katonapolitikai helyzetére, a bombázások súlyos következményeire. Dr. Horváth László azzal zárta mondandóját, hogy a túlélők közül ma már szinte senki sem él, így az utókorra hárul az a feladat, hogy emlékezzen az akkori történésekre és az áldozatokra. 

Fotó: JNSZ MKI

Vissza

Ezt a hírt eddig 224 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

A bombázás áldozataira emlékeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében  A bombázás áldozataira emlékeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében  A bombázás áldozataira emlékeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyében  További képek További képek