Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Ülésezett a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület

2018. május 11. 18:09

2018. május 09-én a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület beszámoló és tisztújító közgyűlést tartott a Térségi Oktatási Központ tanácstermében, melyet Orovecz István ny. pv. vezérőrnagy, az Egyesület elnökhelyettese nyitott meg.

Csatai István ny. pv. alezredes, tanácsos az Egyesület elnöke megtartotta éves beszámolóját. Megnyitó beszédében kitért az elmúlt négy évben elvégzett feladatokra, az Egyesület által végzett tudományos tevékenységekre. Kiemelte, hogy az Egyesület szakmai közösségként működve minden évben törekedett arra, hogy tudományos tevékenysége a legmagasabb szakmai elvárásoknak is megfeleljen. Értékelésében leszögezte, hogy a legfontosabb cél továbbra is az volt, hogy olyan polgári védelmi szakemberek számára adjon intézményes keretet, akik a polgári védelmi tevékenység területén szakmai, vagy tudományos téren kimagasló eredményeket értek el, illetve kívánnak elérni. Az elnök kiemelte az együttműködés fontosságát a Magyar Hadtudományi Társasággal és a Magyar Környezetvédelmi Egyesülettel. A beszámoló kitért a tagozat jövőbeni terveire is. Lehetséges célként jelölte meg a tudományos tevékenység aktívabb és elmélyültebb művelését, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelem alap és mesterképzését befejezett kollégák aktív bekapcsolódását a tudományos tevékenységbe, valamint a tudományos platformokon történő aktívabb megjelenést. Szorgalmazta a hagyományőrzés fontosságát, a Magyar Tudomány Napjának és a Természeti Katasztrófák Csökkentési Világnapjának közös megünneplését.

A megnyitó beszédet követően Dr. Varga Péter Miklós nyá. ezredes, a Felügyelő Bizottság elnöke értékelte az elmúlt év szakmai és gazdálkodási feladatait.

Ezt követően Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy hozzászólásában kitért a tudományos munka szervezésének alapjaira, valamint a publikációk fontosságára.

Tatár Pál nyá. pv. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke hozzászólásában jó gyakorlatként említést tett a Szövetség által gondozott egyedülálló polgári védelmi gyűjtemény feldolgozásának helyzetéről és javaslatokat fogalmazott meg a kialakításra váró Dr. Pataky Iván emlékhely vonatkozásában.

Puzder Attila ny. pv. alezredes hozzászólásában kiemelte a tudományos munkatársak ösztönzésének főbb feladatait, lehetőségeit, javasolta a valamikori, de ma már idős polgári védelmi munkartársak felkeresését, kerek évfordulós születésnapokon a róluk való megemlékezést.

A beszámoló elfogadása után megtörtént a tisztújító szavazás, amely alapján továbbra is Csatai István ny. pv. alezredes az Egyesület elnöke, Orovecz István ny. pv. vezérőrnagy, Schieber József az elnökhelyettesek. A korábbi szakmai elnökhelyettes Dr. Tóth Rudolf ny. dandártábornok saját kérésére nem került jelölésre, helyette - Gáspár József nyá. pv. ezredes előterjesztésének és jelölésének megfelelően - Puzder Attila ny. pv. alezredest, a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség elnökségi tagját választották meg a jelenlévők.

Vissza

Ezt a hírt eddig 215 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Ülésezett a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület Ülésezett a Magyar Polgári Védelmi Tudományos Egyesület