Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Nagy háborúk nyomában, történelmi emlékséta Sátoraljaújhelyben

2018. február 01. 09:34

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében 2017. december 1-én a Légoltalmi Liga és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megalakulásának 80. évfordulójára emlékeztek Sátoraljaújhelyben. A rendezvény a Városi Könyvtárban kezdődött a légoltalom és polgári védelem múltját bemutató kiállítással, az ünnepi közgyűlésre a Petőfi Irodalmi Múzeum Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumában került sor.

Ezen megemlékezés folytatásaként ajánljuk kedves olvasóink és látogatóink figyelmébe a továbbiakat: 

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatásával az Eötvös József Börtönügyi Egyesület és a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség közreműködésével valósult meg a „Nagy háborúk nyomában, történelmi emlékséta Sátoraljaújhelyben” elnevezésű projekt, melynek keretében a két világháború vonatkozásában fontos szereppel bírt helyszíneken információs táblák, s a témához kapcsolódó szakmai leírások kerültek kihelyezésre több mint 25 helyszínen. Ezen táblák egyike a város bombázásának, és az akkor működő Légoltalmi Ligának állít emléket.  A tábla kihelyezése a közelmúltban történt meg, melyet Sátoraljaújhelyben a Báthory úton találunk meg.

Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség

Vissza

Ezt a hírt eddig 257 látogató olvasta.