Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Légoltalmi Ligára emlékeztek Zemplénben

2017. december 18. 14:30

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség szervezésében 2017. december 1-én a Légoltalmi Liga és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megalakulásának 80. évfordulójára emlékeztek Sátoraljaújhelyben. A rendezvény a Városi Könyvtárban kezdődött a légoltalmi és polgári védelem múltját bemutató kiállítással, melyet Orovecz István ny. pv. vezérőrnagy, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szakmai alelnöke és Godzsák Attila PhD. hallgató történész nyitott meg.

Az ünnepi közgyűlésre a Petőfi Sándor Irodalmi Múzeum Sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumában került sor.

A megemlékezés kezdetén a helyi Lavotta János Alapfokú Művészeti Iskola művésztanáraiból álló Hangásznégyes zenekar varázsolta el a megjelenteket színvonalas előadásukkal.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata részéről Dr. Rózsahegyi Ferenc aljegyző köszöntötte a megjelenteket.

Ünnepi beszédet Dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő tartotta, beszédében történelmi áttekintést adott a légoltalmi liga kialakulásáról, a polgári védelemi rendszer hazai és nemzetközi szabályozásáról. 

Ezt követte a Kazinczy Ferenc Általános iskola tanulóinak színvonalas ünnepi műsora, majd Kohánka István ny. pv. ezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség elnöke emlékplaketteket és okleveleket adott át.

Az ünnepi közgyűlés záró gondolatait Dr. habil. Endrődi István tű. ezredes, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke osztotta meg a jelenlévőkkel.  

Vissza

Ezt a hírt eddig 386 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Légoltalmi Ligára emlékeztek Zemplénben Légoltalmi Ligára emlékeztek Zemplénben Légoltalmi Ligára emlékeztek Zemplénben További képek További képek