Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Évforduló

2017. december 04. 09:29

Napokban tartotta a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség megalakulásának 15. és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség és annak jogelődje megalakulásának 80. évfordulóját.

A rendezvényt a Békés Megyei Kormányhivatal dísztermében került sor, ahol részt vettek : a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója Rákóczi Attila, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke Dr. Endrődi István, szakmai elnöke Orovecz István, gazdasági alelnöke Jósvai Attila, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke Tolnai Péter, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófa védelmi alelnöke Kardos Pál, Békés megye rendvédelmi szerveinek képviselői, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői és középvezetői, a karitatív és társszervek képviselői, a megye járási hivatalainak vezetői, települési polgármesterek és közbiztonsági referensek.

A rendezvény házigazdája a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség elnöke Lipták István volt. Az ünnepi rendezvény megnyitóján, a Kormányhivatal főigazgatója kiemelte az ügy fontosságát, a szervezetekben résztvevő önkéntesek áldozatkész munkáját és dicsérő szavai mellett további sikereket kívánt a közös munkához. Ezt követően Orovecz István nyá. polgári védelmi vezérőrnagy részletes történelmi áttekintést adott a légoltalom és a magyar polgári védelem elmúlt 80 évéről. Majd Kiss András tű. ezredes a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatója tájékoztató előadásában napjaink katasztrófavédelmét, mint intézkedési rendszert és annak struktúráját ecsetelte.

Ezt követően Haskó György tű. alezredes  a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese az Igazgatóság és a Szövetség együttműködését és közös munkáját méltatta.

Későbbiekben Lipták István nyá. tű. ezredes a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség elnöke, megalakulásától napjainkig mutatta be a Szövetséget, melynek a megye 75 településéből, 64 település önkormányzati testületi határozattal tagja, 10 gazdálkodó szervezettel, valamint a megye összes területi és járási mentőcsoportjával együtt.

A rendezvény zárásaként Dr. habil Endrődi István tű. ezredes, egyetemi docens az MPVSZ elnöke mondott pohárköszöntőt, melyben kiemelte a jelenlévők együttműködésének fontosságát  és további sikereket kívánt a résztvevőknek.

Vissza

Ezt a hírt eddig 289 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Évforduló Évforduló Évforduló További képek További képek