Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Katasztrófavédelmi tábor Baján

2017. július 17. 19:09

A Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermektábort szervezett 2017. június 26-30 között a 12-13 éves korosztály számára.

Gödön Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség szakmai alelnöke és a tábor főszervezője a helyi pedagógusokkal konzultálva jutott arra a következtetésre, hogy a 12-13 éves korosztály a legfogékonyabb a vészhelyzetek felismerésére, a gyors cselekvésre, ezért célozták meg őket a tábor ötletével. 32 gyermek jelentkezett, többségük Bajáról, hárman Katymárról. A tábor helyszínét a bajai önkormányzat biztosította a Baja Marketing Kft. által működtetett Ifjúsági Szállón.

Az öt napon át tartó tábor programját és napirendjét meglehetősen katonás módon állították össze – tájékoztatott Gödön Sándor. A gyerekek maguk készítették el (felváltva) és szolgálták fel társaiknak a reggelit-vacsorát az étkezősátorban, de közös főzés is szerepelt a programban. Minden nap vendégül látták valamely rendvédelmi egység képviselőit, akik bemutatókat, gyakorlati foglalkozásokat tartottak, így a gyermekek számára lehetőség nyílt testközelből is megismerkedni a rendőrség, katasztrófavédelem, polgári védelem, tűzoltóság, mentőszolgálat, polgárőrség, vízimentők képviselőivel, munkájával, kalandokban, veszélyekben és izgalmakban bővelkedő életével. Ugyanakkor aktív kikapcsolódásként szabadidős tevékenységeket, fürdést, kenuzást, sárkányhajózást, várostörténeti vetélkedőt, éjszakai bátorságpróbát és egy gemenci kirándulást is szerveztek.

A táborozó gyermekek tartalmas, egyben gondtalan programjának biztosításáról Balatonné Sáfrány Erika és Jakity Ágota, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség bajai és bácsalmási koordinátorai gondoskodtak.

Vissza

Ezt a hírt eddig 309 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Katasztrófavédelmi tábor Baján Katasztrófavédelmi tábor Baján Katasztrófavédelmi tábor Baján További képek További képek