Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Safety Tour 2017, avagy három a magyar igazság

2017. június 30. 07:42

A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 15 éves múltra visszatekintő vetélkedősorozata az általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

Az Alpok-Adria Eurégiós együttműködésnek köszönhetően megyénk is képviseltetheti magát az interaktív, játékos versenyen.

A selejtezőt és a tartományi döntőt követően Wiener Neustadtban került sor a Bundesfinalera.

A kinti 32-34 fok nem zavarta a csapatokat, mert a sportcsarnokban építették fel a helyszíneket. Az eskü és az olimpiai láng meggyújtását követően indult a nap. Első feladat a kerékpáros ügyességi verseny, kombinálva a beavatkozó szervezetek hívószámainak az ismeretével, valamint némi falmászással. Egy osztrák csapat volt az ellenfelünk, akit a mászófalon sikerült megelőzni. A második körben a főszponzor által támogatott játék, a kerékpár és a biztonsági felszereléseinek az ismerete volt a téma, közben célbadobás, kúszás, bóják közötti szlalomozás. Itt is osztrák gyerekeket előztünk meg.  Harmadik körben a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockából kellett kirakni a kihúzott figurát.  A német csapatot sikerült megelőzni ebben a játékban.  Utolsó játék a célbalövés puttonyfecskendővel, ahol a lyukon átlőtt víz mennyiségét és a gyorsaságot egyaránt nézték. Ebben a körben is osztrák ellenfelünk volt, akiket sikerült megelőzni.

Az elmaradhatatlan szalámis zsömle és az ásványvíz mellé egy BMX világbajnok és egy hip-hop csoport tartott bemutatót.

A hangulatot fokozta, amikor az eredmények kihirdetése során csak a legvégén mondták a Kovács Margit Iskola nevét, akik ezáltal Európa legbiztonságosabb osztálya lettek. Ez azt jelenti, hogy a legtöbbet tudnak és a legjobban tudják alkalmazni a biztonsággal kapcsolatos ismereteket.

Remek hangulatban telt a hazafelé út, amit egy kis hegyeshalmi fagyizás szakított meg.

Köszönet illeti a gyerekeket, Hanaszekné Grundtner Éva és Némethné Galavits Judit tanárnőket!

 

Csepi László tű. ezredes, polgári védelmi felügyelő

Fotó: Csepi László tű. ezredes

Vissza

Ezt a hírt eddig 264 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Safety Tour 2017, avagy három a magyar igazság Safety Tour 2017, avagy három a magyar igazság Safety Tour 2017, avagy három a magyar igazság További képek További képek