Choose languge: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Elszámolás-feladatvállalás

2017. május 13. 07:24

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a törvényben előírtak szerint megtartotta éves küldött közgyűlését.

  A rendezvény a határozatképesség megállapításával kezdődött, majd a küldöttek megválasztották a levezető elnököt, a jegyzőkönyv  vezetőt és a jegyzőkönyv  hitelesítőket.

  Az Országos Elnök köszöntötte a megjelenteket és az együttműködők képviselőit (Tűzoltó Szövetség, Polgárőr Szövetség), valamint Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőt.

  Rendhagyó módon szolgálati elfoglaltsága miatt először a Főfelügyelő úr szólt a küldöttgyűléshez. Elmondta, hagy nagyra értékeli a Szövetség tevékenységét, külön kitért az ifjúsági verseny megrendezésére és precíz lebonyolítására.

Felvetett néhány gondolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság előtt álló feladatokról és kihívásokról. Megemlítette a „civil protection” és a „civil defence”fogalmak közti polémiát, utalva a NATO és az EU illetékesei által felvetettekre.

   A Tűoltó- és Polgárőr Szövetségek képviselői köszöntőjük elmondása után az önkéntesség újraértelmezését vetették fel, mondván, hogy egy kistelepülésen körülményes többfajta mentő-beavatkozó szervezetet összehozni, így célszerűnek látszik egy többfeladatos csapat kialakítása.

  A továbbiakban dr. habil Endrődi István országos elnök a honlapunkon is meglévő írásos beszámolóhoz fűzött szóbeli kiegészítéseket.

Külön kitért az ifjúsági versenyek, az önkéntes mentőszervezet felszerelésének további kiegészítése, a honi  civil légoltalom létrehozásának 80.-ik évfordulójáról történő megemlékezés és a szervezet fiatalítása feladatairól.

  A FEB jelentést dr. Varga Péter elnök ismertette. Elmondta, hogy a Szövetség gazdálkodása törvényes volt, a költség felhasználás szabályos és bizonylatolt volt.

  Az Országos Elnök ezek után ismertette az idei évre javasolt feladatokat.

  A hozzászólások után a Küldött Közgyűlés egyhangúlag elfogadta az előterjesztéseket.

  Végezetül Csatai István a Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke adott tájékoztatót a jelenlévőknek az Egyesület működéséről, feladatairól.

/ A jegyzőkönyvet annak elkészülte után szintén közzétesszük/

Vissza

Ezt a hírt eddig 273 látogató olvasta.


 

Kapcsolódó képek:

Elszámolás-feladatvállalás Elszámolás-feladatvállalás Elszámolás-feladatvállalás További képek További képek