Language: English | Hungarian
Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 Kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködési program

FőoldalMagunkrólKözhasznúsági jelentésPV alapfogalmakHírekVeszélyhelyzetekKéptárKapcsolódó JogszabályokMegyei-, városi, térségi szervezetekTudományos EgyesületKépzési anyagokPV SzemlePályázatokImpresszumPartnereinkNorvég Projekt

Látogatók:

2 2 9 5 7

Üdvözöljük a
Magyar Polgári Védelmi Szövetség honlapján

Honlapunk működtetésével azt a célt szeretnénk szolgálni, hogy tájékoztatást adjunk az ide látogató állampolgároknak, a területen dolgozó szakembereknek, az önkormányzatoknak, a tanuló ifjúságnak, a velünk együttműködőknek és a tagszervezeteinkben dogozó kollegáinknak, hogy megismerjék a polgári védelemmel kapcsolatos emberbaráti feladatok ellátását, amelyek a polgári lakosságnak az ellenségeskedések vagy katasztrófák veszélyeitől való megóvására, valamint életben maradási feltételeinek biztosítására irányulnak.

Tájékoztatást adunk továbbá szövetségünk aktuális eseményeiről, tudományos tevékenységünkről és a környezetünkben történt veszélyhelyzetekről.

Dr. habil. Endrődi István ny. tű. ezredes
Magyar Polgári Védelmi Szövetség
Országos Elnöke

Hírek

Elnökségi ülés sokrétű feladatokkal

2021. június 17.

Elnökségi ülés sokrétű feladatokkal 2021. június 16-án 12.00-kor került sor az MPVSZ Elnökségi Ülésére, amelyen az időszerű feladatok és a Küldöttgyűlés előkészítése érdekében szükséges lépések kerültek terítékre. Az Operatív Elnökség tagjain kívül az ülésre hivatalos volt az MPVSZ Felügyelő Bizottsága, valamin a Polgári Védelmi Tudományos Egyesület elnöke is.

Részletek  


Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet

2021. május 14.

Sikeres gyakorlaton bizonyított a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet Május 8-án komplex, évenkénti készségfejlesztő gyakorlaton vettek részt a Tüzes Kunok önkéntes mentőszervezet tagjai, amely során a tavalyi évben kapott VW Amarok erdőtüzes gépjárművek és felszerelésük gyakorlati próbái is megtörténtek. A kiskunhalasi, kiskunmajsai és tompai önkéntesekből álló szervezet hét évvel ezelőtt alakult meg és több alkalommal éles helyzetben is bizonyították rátermettségüket.

Részletek  


Katasztrófavédelem szakos hallgatók az Országos Tudományos Diákköri Konferencián

2021. április 26.

Katasztrófavédelem szakos hallgatók az Országos Tudományos Diákköri Konferencián A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karán tartották április 19-23. között a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Had- és Rendészettudományi szekcióját. Az online keretek között megtartott programot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara szervezte, a rendezvényre százötvenhárom versenyző nevezett, köztük a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói is. A beérkezett pályázatokat egy független zsűri bírálta és értékelte.

Részletek  

Hírarchívum


BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sziklakórház Atombunker Múzeum Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület